изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:18 EEST
Валентин Николов и активисти на НФСБ се разграничиха от коалиция „Обединени патриоти”    
НовиниС декларация, разпространена до медиите  бившият народен представител от Патриотичния фронт и председател на комисията  „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“ Валентин Николов, както и Ивелин Пейчев – общински председател на НФСБ в Добрич и зам.-председател на Общинския съвет, активът от членове и симпатизанти на коалиция „Патриотичен фронт“ в областта, се разграничиха от коалиция „Обединени патриоти”.



В нея се казва: „Ние категорично се разграничаваме от Коалиция „Обединени патриоти“, както и от решенията и начина, по който се вземат:
1.    Според нас Коалиция „Обединени патриоти“ е абсолютно безпринципна. Нейната единствена цел е собственото оцеляване на партиите, които я съставляват, както и на лидерите им.
Не одобряваме участието в тази коалиция на ПП Атака, тъй като, нейният лидер- патриот е осъден по няколко съдебни дела за хулиганство. Освен това г-н Николов е осъдил същият по две дела- за клевети спрямо него и семейството му.
    Не изразихме тези аргументи преди президентските избори, поради факта, че Валентин Николов беше член на парламентарната група на ПФ към него момент и не искахме да бъдем упрекнати в саботаж на изборите. Но всяко търпение си има граници.
    Тук е мястото да напомним и факта, че през 41 НС - Валентин Николов и още десет депутати напуснаха парламентарната група на Атака, поради причини, които бяха изложени подробно във всички национални медии.

2.    Аз-  Валентин Николов , заявявам, че не желая да участвам в изборите за 44 НС, независимо дали ще съм номиниран кандидат за народен представител.
Освен гореизложените аргументи, искам да изразя възмущението си от факта, че решенията в Коалиция „Обединени патриоти“ се вземат на „тъмно“ и авторитарно , относно подредбата на листите за депутати, не зачитайки мнението на редовите членове и местните ръководства на партийните структури. Няма проведени събрания по места- поне в обл. Добрич е така. Това е абсолютно недопустимо за една демократична партия.
Тук е мястото да подкрепя моя колега от парламентарната група на „Патриотичен Фронт“- г-н Димитър Байрактаров , един от най-дейните депутати в 43 НС. Същият обясни в националните медии, начина на работа, задкулисие и незачитане на мнението, дори на депутати от групата на ПФ. Това е самата истина, за съжаление.
    Моето волеизявление е преди да е одобрена и подредена листата за народни представители в обл. Добрич, с оглед на това да няма излишни интерпретации по мой адрес.
    Бил съм два мандата народен представител и два пъти председател на комисията „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“. Излизам от политиката с гордо вдигната глава и самочувствие . За мен не е самоцел  да бъда народен представител с цената на всичко. Човек трябва да има достойнство и морал.
Но за съжаление, повечето лидери  на партии не възприемат хората със собствено мнение и активна позиция. Това е жалкото в нашата политика. Привърженик съм на засилване мажоритарния елемент в изборния кодекс. Само тогава ще могат да бъдат избирани доказали се професионалисти и честни хора в българския парламент. НДТ

 


Сходни връзки

Валентин Николов и активисти на НФСБ се разграничиха от коалиция „Обединени патриоти” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди