изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:12 EET
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ И АКТИВИСТИ НА НФСБ СЕ РАЗГРАНИЧИХА ОТ КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ”    
Политика Коалиция „Обединени патриоти” е безпринципна и нейната единствена цел е собственото оцеляване на партиите, които я съставляват, както и на лидерите им. Това се заявява в декларация, разпространена до медиите от  бившият народен представител от Патриотичния фронт и председател на комисията  „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“ Валентин Николов, както и Ивелин Пейчев – общински председател на НФСБ в Добрич и зам.-председател на Общинския съвет, активът от членове и симпатизанти на коалиция „Патриотичен фронт“ в областта.


 „Ние категорично се разграничаваме от коалиция „Обединени патриоти“, както и от решенията и начина, по който се вземат”, заявяват те. И посочват, че, според тях, тя е абсолютно безпринципна. „Нейната единствена цел е собственото оцеляване на партиите, които я съставляват, както и на лидерите им. Не одобряваме участието в тази коалиция на ПП Атака, тъй като, нейният лидер - патриот е осъден по няколко съдебни дела за хулиганство. Освен това г-н Николов е осъдил същият по две дела - за клевети спрямо него и семейството му. Не изразихме тези аргументи преди президентските избори, поради факта, че Валентин Николов беше член на парламентарната група на ПФ към него момент и не искахме да бъдем упрекнати в саботаж на изборите. Но всяко търпение си има граници.  Тук е мястото да напомним и факта, че в 41-ото Народно събрание Валентин Николов и още десет депутати напуснаха парламентарната група на Атака, поради причини, които бяха изложени подробно във всички национални медии”, се заявява в декларацията.
В нея Валентин Николов заявява, че не желае да участва в изборите за 44 Народно събрание, независимо дали ще е номиниран за кандидат за народен представител.
„Искам да изразя възмущението си от факта, че решенията в Коалиция „Обединени патриоти“ се вземат на „тъмно“ и авторитарно относно подредбата на листите за депутати, незачитайки мнението на редовите членове и местните ръководства на партийните структури. Няма проведени събрания по места, поне в област Добрич е така. Това е абсолютно недопустимо за една демократична партия”, посочва Николов. Той напълно подкрепя колегата си от парламентарната група на „Патриотичен фронт“ Димитър Байрактаров.
„Моето волеизявление е преди да е одобрена и подредена листата за народни представители в област Добрич, с оглед на това да няма излишни интерпретации по мой адрес. Бил съм два мандата народен представител и два пъти председател на комисията „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“. Излизам от политиката с гордо вдигната глава и самочувствие. За мен не е самоцел  да бъда народен представител с цената на всичко. Човек трябва да има достойнство и морал. Но, за съжаление, повечето лидери  на партии не възприемат хората със собствено мнение и активна позиция. Това е жалкото в нашата политика. Привърженик съм на засилване мажоритарния елемент в изборния кодекс. Само тогава ще могат да бъдат избирани доказали се професионалисти и честни хора в българския парламент”, заявява още Валентин Николов.
НДТ


 


Сходни връзки

ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ И АКТИВИСТИ НА НФСБ СЕ РАЗГРАНИЧИХА ОТ КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди