изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:35 EET
54 НЕПЪЛНОЛЕТНИ МАЙКИ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ В НАТУРА    
Новини54 са непълнолетните майки в Добрич, които през миналата година са получавали в натура детските си надбавки, сочат данните на дирекция «Социално подпомагане», съобщават от Община Добрич. Те са майки на общо 59 деца, голямата част от които са от ромски произход.

Ваучерите се  предоставят под формата на стоки и/или услуги за детето, в съответствие с индивидуалните му потребности.
През миналата година социалните работници са издали 43 заповеди за настаняване в специализирани институции и 129 заповеди за ползване на социални услуги в общността.
По Закона за семейни помощи за деца за периода януари – декември 2016  г. са спрени семейните помощи на 417  ученици и 36 деца в предучилищна възраст заради това, че децата не са посещавали редовно учебните занятия и имат неизвинени отсъствия.
В отдел „Закрила на детето” за отчетния период са постъпили 360 сигнала за деца в риск. Става въпрос предимно за деца, изоставени от родители и не полагащи грижи за тях, конфликт между роднини, спор за упражняване на родителските права, малолетни и непълнолетни бременни и майки с деца.  НДТ
 


Сходни връзки

54 НЕПЪЛНОЛЕТНИ МАЙКИ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ В НАТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди