изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:04 EEST
ВЪВЕЖДА СЕ ЕЛЕКТРОНЕН ПРИЕМ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ    
ОбразованиеЕлектронен прием на деца в общинските детски градини в Добрич ще бъде въведен от тази година. Правилата за него са утвърдени със заповед на кмета Йордан Йорданов.  Графикът предвижда от 1 до 8 март да бъдат обявени свободните места, да се тества системата и да се проведе обучение. Системата ще бъде отворена за регистрация и редакция на заявления от 10:01 часа на 9 март до 30 април.


Процедурата по прием на деца в детските градини се извършва чрез системата на страницата за електронен прием. Пак там, преди всяко класиране, ще се публикува и информация за свободните места за всяка възрастова група.
Заявление се подава само от родител или официален настойник. Той трябва да е с постоянен или настоящ адрес в Община град Добрич.
Класирането се осъществява на база на точкова система, според събраните от всяко дете точки в низходящ ред, съгласно няколко критерия. С по-голяма тежест са близостта на детската градина до дома на семейството, деца – сираци или полусираци, близнаци,тризнаци и повече. Другите критерии са родителите да работят, деца на студенти, деца със СОП или степен на инвалидност над 50%, многодетни семейства. Деца, чиито братя или сестри са в същото детско заведение и др.
Всички заявители, кандидатстващи за прием на дете в детски градини в Добрич, задължително се регистрират в системата за електронен прием. Заявителят подава заявление по образец и получава входящ номер по електронен път (онлайн на сайта за прием) или
на място, в една от избраните от него детски градини.
Директорът на детската градина въвежда данните в електронната система. Попълненото заявление се разпечатва и след преглед, коректността на въведените данни се удостоверява от заявителя със саморъчен подпис. Подписаното заявление се съхранява в детската градина. Заявителят получава регистрационен талон, включващ генерирания входящ номер и парола за достъп за редакция през профила на заявителя в специализирания сайт за прием.
Всяко дете има право на един активен входящ номер за участие в класиране за прием в детска градина. Детските заведения, за които кандидатства детето, се подреждат по желание за прием, като класирането става от първо към последно заявено желание. В заявлението за прием заявителят избира задължително не повече от  3 (три) детски градини. НДТ
 


Сходни връзки

ВЪВЕЖДА СЕ ЕЛЕКТРОНЕН ПРИЕМ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди