изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:56 EEST
Държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Георги Костов    
НовиниСофия. Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


София. В периода 2015-2016 г. са събрани достатъчно данни, че главният секретар е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР, с което са били отстранявани от работа не по установения ред, а доброволно са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности. Това каза служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов на брифинг в Министерския съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Мотиви за това са установени нарушения, при които е засегнат един от основните принципи в МВР, а именно политическия неутралитет. С действията си е накърнил интересите на МВР и на обществото, с което е оронил престижа на МВР. До номинирането и избирането на главен секретар неговата длъжност ще се изпълнява от зам.-главния секретар на МВР“, обясни Узунов. Според него е политически коректно той като служебен министър да не предлага и да не номинира служител, а това да направи редовно избран кабинет от НС.

София. Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ за прекратяване правомощията на главен секретар на МВР на главен комисар Георги Костов и за освобождаването му от длъжност. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.
До назначаването на нов главен секретар, неговите правомощия ще се изпълняват от заместник главния секретар на МВР.

София. Министерски съвет взе решение да поиска от президента да издаде указ за отстраняване на главния секретар на МВР Георги Костов. Това каза служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов на брифинг в Министерския съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите на Узунов има информация, че Георги Костов е оказвал натиск на служителите на МВР.
Очаквайте подробности!
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Георги Костов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди