изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:36 EET
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ДВАМА МЛАДЕЖИ ОТ КРУШАРИ, УЧАСТВАЛИ В ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ    
Ред и сигурностРайонният съд в Добрич постанови условни присъди за двама младежи от село Крушари, участвали в общо 7 телефонни измами на възрастни хора от Добрич. Деянията били извършени в периода от 19 март до 22 април 2015 година в съучастие с неустановен по делото мъж. Действало се по схемата „капаро за климатици“, като двамата прибирали парите на измамените и ги доставяли до Русе.

Подсъдимият О. С. -  на 22 години, беше признат за виновен в това, че при условията на продължавано престъпление е участвал в измамата на 5 възрастни жени, които са били ощетени с общо 6 500 лева. Съдът го призна за виновен по още едно обвинение, че на 17 април 2015 г.в село Паскалево е спомогнал да бъдат отчуждени 1000 лева от жена от Добрич, като е  предполагал, че те са придобити от другиго чрез престъпление.  За деянията си той получи условна присъда от 2 години „лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок. 
Другият подсъдим по делото – 24-годишният З. С., който е съпричастен към 2 от измамите на обща стойност 3700 лева, получи наказание от 1 година и 4 месеца условно лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.
Съдът уважи и предявените граждански искове за причинените с деянията имуществени вреди и осъди двамата да заплатят обезщетения на потърпевшите.
Присъдите на Районен съд - Добрич бяха наложени в процедура на съкратено съдебно следствие, като първоначално определените наказания на подсъдимите бяха редуцирани с една трета. Младежите имат чисто съдебно минало и са оказали пълно съдействие на разследващите.
Наложените им наказания подлежат на обжалване и протест в 15 -дневен срок пред Окръжен съд - Добрич. НДТ

 Емилия Укова
 


Сходни връзки

УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ДВАМА МЛАДЕЖИ ОТ КРУШАРИ, УЧАСТВАЛИ В ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди