изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:55 EEST
МНОГО ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ    
ОбразованиеНай-високите от години резултати са получили седмокласници в област Добрич на проведения областен кръг на олимпиадата по български език и литература. Седем ученици са предложени за националния кръг. Те са постигнали резултат между 90 и 97 точки.

„Това е много висок резултат. От години не сме имали толкова добро представяне на седмокласници на олимпиадата“, заяви Жанина Тотева – старши експерт по български език и литература към Регионалното управление по образование /РУО/ в Добрич. Тя се надява поне половината от предложените деца да бъдат допуснати до националния кръг. За него са предложени и трима ученици от 11 клас, които са постигнали резултат от над 5,50.
Най-добре са се представили на олимпиадата по БЕЛ петокласниците от областта. При тях има две пълни шестици.
В 12 клас няма предложени за национална олимпиада. Представянето е слабо и учениците не достигат оценка 5,50, която е необходима. Най-високата оценка, получена от зрелостниците на олимпиадата по БЕЛ, е 5,25.
След децата, които са постигнали високи резултати на олимпиадата по БЕЛ има възпитаници на различни училища, както от Добрич, така и от областта. С много добри резултати са ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ , СУ „П.Р. Славейков“ и ОУ „Хан Аспарух“ в Добрич, като и „Антим I“ – Балчик, СУ „Йордан Йовков“ – Тервел, както и от училища в Генерал Тошево.
Тази година олимпиадата се провежда по нови правила.
Резултатите за учениците, които отиват на национална олимпиада, ще бъдат оповестени след като националната комисия обяви своето решение. НДТ
 


Сходни връзки

МНОГО ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди