изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:48 EET
ГЛАС НАРОДЕН – ГЛАС БОЖИ?    
Коментари

Народът казва: Глас народен – глас Божи!

Бог обаче е на друго мнение: Глас Божи – глас народен!

И така се е появил първият конфликт на интереси.



Всеки народ си има свой Бог. Някои народи имат по няколко богове. Точният им брой – и на едните, и на другите – го няма дори и в Интернет. А щом го няма и в Интернет, няма и да ви го кажа.

В България общо взето сме безбожни, защото колко пъти е искан гласът на народа, т.е гласът Божи. По-точно: Искан е, но никой не го е получил. Защото никой не е получил поне 50 % плюс един глас от гласа на народа ни. Затова и президентите ни са, примерно, три пети Бог, а и Слави Трифонов не можа да бъде обожествен…

Лично аз обичам да се радвам на божествените светици в мъжката библия „Плейбой“. Милиони се кланят с човешки мисли пред иконите. Но и тук, като в българската политика, очи пълни – ръце празни! Е, някои си пълнят гащите, но всичко е човешко. Други и да искат – не могат. Като в българската политика.

Вчера ЦИК цикна номерата, с които политическите партии и коалиции ще се молят, борят, бият, плюят и целуват за Божия глас, за гласа на народа. 21 божества са наредени и всяко едно от тях е народен глас. Вече чувстват божествен шепот в ушите си. Ако сложите тавички под телевизорите си, до 24 март ще можете да събирате… светена вода, с която след изборите ще можете да полеете домашните си цветя. Без да плащате на ВиК. Достатъчно са паричките ви, които ще потекат като помощ от всеки глас на избирател към любимата му партия.

21 икони пред олтара на парламентарните избори ще ви гарантират божествена светлина през следващите 4 години. 240 депутати ще влязат в светилището на българската политика. Колко от тях ще са дяволи, ще разберем още в първия ден, не – още в първите часове на парламентарната литургия, която ще зазвъни от пресконференциите на партиите…

Благодарим ти, Господи, че превръщаш бюлетините от урните в глас Божи!

Иначе казват, че словосъчетанието ГЛАС НАРОДЕН – ГЛАС БОЖИ най-добре се чувствало в бедната Швейцария. Там дори за изграждането на един тротоар се биели и скубели швейцарците на референдум. Горките швейцарци, правели референдум за всяко нещо – за влизане в НАТО, за влизане в Европейския съюз, за носене на бурки, за това какви да са здравните осигуровки… На референдум дори са си гласували 20 % от доходите им при облагане с данъци да се приспадат, ако са дадени като членски внос или дарения…  Тия швейцарци луди ли са, та правят референдуми вече 700 години? Нямат ли си божествени народни представители, общински съветници, кметове, та пръскат пари за щяло и нещяло?

Глас народен – глас Божи!

Понякога българин пита в църквата Бог дали да се омъжи, ожени, или не. И чака Господ да му разреши чрез свещеника.

Има и такива, които питат партийния си лидер за тази ли жена да се ожени, за този ли мъж да се омъжи, дори от кого да забременее. Тази ли обществена поръчка да пусне, този ли да бъде издигнат за депутат, за кмет, за съдия, за прокурор, за общински съветник, за евродепутат, за директор на училище, болница и… гробищен парк.

Идат избори. А след изборите: Глас народен – глас Божи!

Дори, когато една трета от народа е избягал при други народи. Дори, когато по-малко от половината народ е отишъл да гласува… Дори, когато в урните са пуснали глас хора, които не знаят да четат и да пишат. Дори, когато са гласували и… мъртъвци!

Такъв е животът!

Глас народен – глас Божи!

Боже, пази България от „народния глас“!

Такъв е животът!

 
 


Сходни връзки

ГЛАС НАРОДЕН – ГЛАС БОЖИ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди