изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:39 EEST
РОЗОВО СЪРЦЕ И НАРОДНИ ХОРА ЗА ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА /СНИМКИ/    
ОбразованиеТака деца и учители от СУ „Св. Кл. Охридски“ заявиха своето  „Не на насилието в училище. Огромно сърце изобразиха с розови балони в ръка децата от СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич. По този начин те заявиха своето  „Не на насилието в училище“ вчера, когато по цял свят се отбелязва Денят на розовата фланелка.


По традиция в училището по изкуствата този ден се отбелязва с различни инициативи по класове, както и с общоучилищно хоро, което е най-доброто послание за разбирателство, приятелство и добруване.
Всяка последна сряда на месец февруари е Ден на розовата фланелка. На този ден децата в много училища по света се обличат в розово, за да кажат. У нас този ден се отбелязва за трета поредна година и над 100 училища официално подкрепят инициативата.
Денят има и своя история. През 2007 година един ученик в Канада отива на училище с розово поло. Заради облеклото си той става обект на агресия и насилие от свои съученици. За да го подкрепят, на следващия ден негови съученици събират 50 розови фланелки и ги раздават в училището.
Оттогава последната сряда на февруари се превръща в символ срещу насилието в училищата, а розовите фланелки стават негов белег. НДТ



 


Сходни връзки

РОЗОВО СЪРЦЕ И НАРОДНИ ХОРА ЗА ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди