изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:16 EEST
РИБАРИ СЕ СЪБРАХА НА ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ    
Лов и риболов
Над 100 рибари от Варна, Балчик, Каварна и други населени места от региона излязоха на протест пред сградата на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Те настояват за смяна на ръководството на Агенцията. Това е петият протест на бранша в последните два месеца.


Те настояват за смяна на ръководството на Агенцията, тъй като не срещат разбиране. Някои от рибарите посочиха, че от месеци не са излизали в морето поради наложените ограничения и до дни ги очаква фалит, а друго препитание нямат. Според тях в ИАРА трябва да работят специалисти и да бъде изградена политика в сферата на рибарството. Това е петият протест в последните два месеца. „Искаме смяна на ръководството на ИАРА, а причината за това е лошото управление и липсата на визия и стратегия за развитието на рибарството в България, липсва и всякаква комуникация с нашия бранш“, посочи председателят на националната браншова организация „Черноморски изгрев“ Емил Милев. Той добави, че това е петият протест на бранша, но след досегашните четири никой не е обърнал внимание на исканията на рибарите. Според Милев с протестите си рибарите отново искат да припомнят, че има проблем. „Рибарският бранш и ИАРА трябва да вървят ръка за ръка и всички проблеми да решаваме заедно. Тази комуникация се загуби и в последните месеци виждаме само еднолични решения, взимани от ръководството на Агенцията и всички те са в ущърб на бранша“, каза още Емил Милев. Той добави, че ако никой не обърне внимание на исканията на колегите му, те са готови да организират гражданско неподчинение и затваряне на пътища за да се предизвика по-голямо обществено внимание.
Част от протестиращите коментираха, че от месеци не са излизали в морето поради наложени ограничения и до дни ги очаква фалит, а друго препитание нямат, съобщи агенция „Черно море“.
Според тях в ИАРА трябва да работят специалисти и да бъде изградена политика в сферата на рибарството.
Емил Милев, председател на националната браншова организация "Черноморски изгрев", обвини ИАРА в  лошо управление и липса на визия за развитието на рибарството в България, предаде БТА.
Според него най-големият проблем между агенцията и рибарите е липсата на комуникация с бранша. Той обобщи, че ако никой не обърне внимание на исканията, колегите му са готови да организират гражданско неподчинение, затваряне на пътища, за да се предизвика по-голямо обществено внимание.
Те настояват за смяна на ръководството на Агенцията, тъй като не срещат разбиране. Някои от рибарите посочиха, че от месеци не са излизали в морето поради наложените ограничения и до дни ги очаква фалит, а друго препитание нямат. Според тях в ИАРА трябва да работят специалисти и да бъде изградена политика в сферата на рибарството. Това е петият протест в последните два месеца. „Искаме смяна на ръководството на ИАРА, а причината за това е лошото управление и липсата на визия и стратегия за развитието на рибарството в България, липсва и всякаква комуникация с нашия бранш“, посочи председателят на националната браншова организация „Черноморски изгрев“ Емил Милев. Той добави, че това е петият протест на бранша, но след досегашните четири никой не е обърнал внимание на исканията на рибарите. Според Милев с протестите си рибарите отново искат да припомнят, че има проблем. „Рибарският бранш и ИАРА трябва да вървят ръка за ръка и всички проблеми да решаваме заедно. Тази комуникация се загуби и в последните месеци виждаме само еднолични решения, взимани от ръководството на Агенцията и всички те са в ущърб на бранша“, каза още Емил Милев. Той добави, че ако никой не обърне внимание на исканията на колегите му, те са готови да организират гражданско неподчинение и затваряне на пътища за да се предизвика по-голямо обществено внимание. НДТ
 


Сходни връзки

РИБАРИ СЕ СЪБРАХА НА ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди