изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:59 EET
Елена Поптодорова е задържана на летището във Варшава за кражба на козметика    
По света Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова е задържана от на международното летище „Шопен“ във Варшава заради кражба на козметика от безмитен магазин, съобщава полското радио RMF24.  Според информацията, стойността на откраднатите вещи е 1600 злоти, което е около 800 лева. Елена Поптодорова е използвала дипломатически паспорт. Тя поискала контакт с българското посолство във Варшава. От МВнР проверяват случая.

Мога да потвърдя факта на задържането на българска гражданка, съобщи пред „Монитор“ подкомисар Роберт Вандович от летищната полиция във Варшава. За факта на задържането е уведомено посолството на република България в Полша, повече информация не мога да ви предоставя, такава се дава само на близки на задържаните лица, допълни подкомисар Вандович.

Елена Поптодорова е дългогодишен служител на българското външно министерство. Тя е дипломат от кариерата. Оглавявала е няколко дирекции в МВнР. Тя е едно от знаковите лица на българската дипломация през последното десетилетие. Преди промените от 1989 г. е личен преводач на Тодор Живков.  https://trud.bg

МВнР с първа реакция за ареста на Поптодорова

От Министерството на външните работи потвърдиха информацията, че бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава.
Както БЛИЦ съобщи, по информация на местното радио RMF, бившият ни посланик в САЩ е била задържана за кражба на козметика от безмитен магазин. 

По данни на управлението на полицията на летище „Окенче” във Варшава на 27 февруари в 16 ч. Поптодоворва е била задържана за кражба на козметика от безмитен магазин на летището на стойност 1640 полски злоти, които се равняват на почти 400 евро.

Поптодорова не е пожелала да бъде уведомявано посолството ни по случая.

Медията ни съобщи още, че след инцидента Поптодорова обяснила, че просто разглеждала един от кремовете във въпросния магазин. Тогава по телефона позвънила майка й. Без да си даде сметка, че помадата е все още в ръката й, бившият посланик излязла пред търговския обект, за да проведе разговора.

Тя казала още, че веднага се отзовала на обаждането, защото майка й в момента имала здравословни проблеми.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Елена Поптодорова е задържана на летището във Варшава за кражба на козметика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди