изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:59 EET
43 ПРОФЕСИИ ПРЕДЛАГА НОВИЯТ ПЛАН-ПРИЕМ    
ОбразованиеСпоред план-приема, който Регионалното управление по образование ще предложи на МОН, броят на учениците, които завършват 7 клас, е 1373. Планирани са 24 профилирани паралелки със срок на обучение 5 години, както и 30 професионални паралелки с 5-годишно обучение. Планираните паралелки в 8 клас са 58 с 1466. По отношение на приема след 8 клас, завършващите деца са 860.

Планираните паралелки в 9 клас са 34 с 842. Разкриват се  девет нови професии. Така в Професионалната гимназия по земеделие в Ген. Тошево се разкриват специалностите „Лаборант“, „Агроеколог“ и „Дизайнер“. В Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост ще се предлага нова пофесия „Техник по транспортна техника“. В земеделската гимназия в Каварна „Кл. Орк. Тимирязев“ се разкриват три нови професии в областта на туризма – „Администратор в хотелиерството“, „Готвач“ и „Работник в заведения за хранене и развлечение“. ПГТО „Дочо Михайлов“ ще предлага обучение за професиите „Работник в полимерните производства“ и „Шивач“.
Предлагат се 43 професии в осем направления. НДТ
 


Сходни връзки

43 ПРОФЕСИИ ПРЕДЛАГА НОВИЯТ ПЛАН-ПРИЕМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди