изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:25 EEST
ПОЩИТЕ ОБЯВИХА ЕПИСТОЛАРЕН КОНКУРС ЗА РОЛЯТА НА ПИСМОТО    
Новини    Всяка година Международното бюро на Всемирния пощенски съюз съвместно с ЮНЕСКО организира епистоларен конкурс за подрастващи с цел да се мотивират младите хора да разберат важната роля на писмото като средство за комуникация и да се стимулира тяхната привързаност към писмовната кореспонденция.

    Международното бюро определя темата на конкурса и изпраща до всички страни членки правила, по които да бъде организиран епистоларния конкурс в съответните страни.
    Конкурсът се развива в два етапа. Първият етап обхваща националните конкурси, които се провеждат в страните членки на Всемирния пощенски съюз. Вторият етап е международният епистоларен конкурс, който се провежда през месец май със съдействието на ЮНЕСКО.
    Темата на 46-ия епистоларен конкурс -гласи: „Ако сте съветник на новия Генерален секретар на ООН, кой световен проблем ще му предложите да реши първо и какви действия да предприеме за това?”
      „Български пощи” ЕАД разработи правила, по които да бъде организиран и проведен епистоларния конкурс за млади хора в България.
    В епистоларния конкурс,  съгласно утвърдените правила, могат да участват млади хора на възраст до 15 години.
    Всеки участник е необходимо да напише своето съчинение под формата на писмо(с дата и място, обръщение- Уважаеми/Скъпи...., с подходящ финал и подпис), което да съдържа не повече от 1000  думи и стриктно да отговаря на зададената тема.
    Писмата трябва да се изпратят до 31 март 2017 година на адрес: ЦУ на  „Български пощи” ЕАД,  ул.”Акад. Стефан Младенов”№1, блок 31, 1700 София - за епистоларния конкурс на ВПС.
    Всяко едно писмо ще бъде допуснато до участие в конкурса, ако е придружено с информация за трите имена на автора, неговата възраст, дата на раждане, пол, име на населеното място, име и адрес на училището, клас   и копие от ученическата карта, телефон за връзка.
    Съчинението, спечелило първа награда, ще бъде изпратено до Международното бюро на Всемирния пощенски съюз за участие в световния епистоларен конкурс. Първите трима международни победители ще получат медали от ВПС/златен, сребърен и бронзов/ и други награди. НДТ


 


Сходни връзки

ПОЩИТЕ ОБЯВИХА ЕПИСТОЛАРЕН КОНКУРС ЗА РОЛЯТА НА ПИСМОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди