изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:02 EEST
«СИНИТЕ» ВЪЗКРЪСНАХА СРЕЩУ ЦСКА-СОФИЯ    
СпортОтборът на Левски обърна ЦСКА-София с 2:1 в дербито от 23-ия кръг на Първа професионална лига. Роман Прохазка в 70-ата минута от дузпа и Давид Яблонски (78) бяха точни за победителите, докато Арсенио Нунеш (5) бе дал аванс рано-рано за "червените". "Сините" буквално възкръснаха след почивката, като постигнаха първа победа за 2017 година, след като имаха едва две точки в първите три мача, а това доведе до уволнението на Елин Топузаков.

В същия момент серията без загуба и допуснат гол във вратата на тима от "Българска армия" бе прекъсната. Момчетата на Стамен Белчев нямаха допуснат гол под негово ръководство в седем поредни мача, а последното им поражение бе през ноември от Лудогорец.
Героите за 26-кратните шампиони бяха Давид Яблонски и вратарят Николай Кръстев. Първият спечели дузпа и вкара победен гол, като преди почивката негово попадение бе отменено, а вторият с три фантастични спасявания в 57-ата, 82-ата и 84-ата минута донесе победата, която дава на тима аванс от шест точки пред "червените".
Около 22 000 зрители се изсипаха на стадион "Васил Левски" в слънчевия съботен следобед. Новият треньор на Левски Николай Митов заложи на младия Николай Кръстев на вратата, вместо на Божидар Митрев, който се завърна на "Герена". Талантливият страж дебютира преди няколко дни срещу Дунав (Русе), а  сега отново започна титуляр.
Още в първата минута преса на Недялков изненада символичните домакини, а Руи Педро се забави и Лукин изби. По-активната игра на "червените" продължи, а в 5-ата минута секторите с техните запалянковци – «Г» и «В», празнуваха. Манолев проби отдясно, последва рикошет, а Яблонски с глава прати топката в краката на Нунеш. Последният финтира Прохазка и с хубав изстрел не остави шансове на Кръстев, вкарвайки своя трети гол през този сезон. Вратарят на "сините" рискува да бъде изгонен в 12-ата минута, но се размина само с жълт картон, след като фаулира Каранга извън наказателното поле. Гол на "сините" бе отменен в 28-ата минута. Яблонски вкара топката в мрежата на Китанов, но Адениджи, който му подаде, бе в положение на засада. Минутите до края на първата част бяха за 26-кратните шампиони, но лоши изстрели на Костадинов, Краев и Нар не застрашиха Китанов.
След почивката Бурабия стреля силно, но след това последваха няколко възможности за "червените". Първо Кулма стреля в 57-ата минута, а Кръстев показа класа и спаси. Меркадо в 60-ата минута също бе спрян от вратаря, пропуск направи и Каранга в 62-ата минута. Краев в 66-ата минута отправи първи удар, който Китанов спаси. Няколко минути след това Левски получи право да изпълни дузпа. Яблонски остана сам срещу стража на "червените", който се хвърли в краката му, а чехът падна на земята. Играчите на ЦСКА-София протестираха срещу решението на Никола Попов. Роман Прохазка застана зад топката и много хладнокръвно изравни. Попадението даде импулс за "сините". Адениджи с глава пропусна да донесе пълен обрат, но това се случи малко по-късно. В 78-ата минута Яблонски се извиси най-високо след центриране от фаул на Бурабия и взриви препълнените сектор "А" и "Б".
В минутите до края момчетата на Белчев се хвърлиха в атака. 20-годишният Кръстев обаче беше безгрешен. Последната смяна Кевин Кубемба имаше две възможности за гол, но младият вратар първо изби удар в долния десен ъгъл, а след това с феноменален рефлекс изби удар от няколко метра. Фернандо Каранга пък разтегна в 85-ата минута, като остави "червените" с човек по-малко, което само помогна на Левски да стигне до победата.
Последва страхотна еуфория за изстрадалите привърженици на "сините", които останаха 20 минути по трибуните, за да се радват на първата победа за годината. Николай Митов пък бе изпратен със скандирания, както и останалите футболисти, които донесоха първа радост на феновете от дълго време насам.


 


Сходни връзки

«СИНИТЕ» ВЪЗКРЪСНАХА СРЕЩУ ЦСКА-СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди