изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:35 EEST
ФУТБОЛНИ НОВИНИ ОТ СТАДИОНИТЕ НА ИМПЕРАТОРИТЕ    
СпортФУТБОЛНИ НОВИНИ ОТ СТАДИОНИТЕ НА ИМПЕРАТОРИТЕ


БАРСА ЗАГРЯ ЗА ДУЕЛА С ПСЖ С 5:0
Шампионът на Испания Барселона се върна на върха в Примера след домакинска победа с 5:0 над Селта в битка от 26-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси (24 и 64), Неймар (40), Иван Ракитич (57) и Самюел Юмтити (61) зарадваха публиката на "Камп Ноу". Така Барса загря по най-добрия начин за предстоящата тежка схватка с Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Люботпитното е, че през тази седмица тимът записа две убедителни победи у дома - с 6:1 и 5:0, като и двата резултата устройват "лос кулес" срещу френския колос от Париж.
Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар поведоха нападението на каталунския тим. Луис Енрике разчиташе на 4-3-3, вкарвайки Рафиня Алкантара на мястото на Андрес Иниеста. Джон Гуидети беше в центъра на галиската атака, подкрепян от Яго Аспас, Даниел Вас и Тео Бонгонда.
Каталунците наложиха териториален превес с началото на двубоя. Гостите от "Балаидос" започнаха по-прибрано, изчаквайки своя съперник. В 14-ата минута Меси и Неймар си подадоха няколко пъти на висока скорост при атака през центъра, бразилецът заложи топката на Лео, който шутира рязко от 19 метра по земя - Серхио Алварес се справи. В 19-ата минута "лос кулес" на два пъти уцелиха лявата греда на Серхио Алварес. Уругвайският нападател на каталунците беше изведен фронтално срещу вратата и сантиметри го разделиха от гол след ниско насочване. При добавката Меси също тресна гредата. В 21-ата Самюел Юмтити не изчисти добре и подари топката на дузпата, откъдето Факундо Ронкалия стреля над гредата. В 23-ата Неймар поиска дузпа след спорно влизане на Уго Майо. Само минута по-късно домакините откриха резултата от абсолютно редовна ситуация. Меси пое топката малко зад центъра, преодоля Густаво Кабрал, стигна до дъгата, където излъга и друг бранирел, преди да завърти топката към десния ъгъл на Алварес - 1:0. Топката влезе много близо до гредата и това не даде шансове на стража. В 40-ата Меси се отличи с асистенция в свой стил: много тънък извеждащ пас към Неймар. Номер 11 копна технично топката от движение и буквално препарира вратаря на гостите - 2:0.
Барселонци стартираха втората част с офанзива към вратата на гостите от Виго. В 57-ата минута страничният съдия сякаш задряма и не видя явна засада на Иван Ракитич. Хърватинът получи пас от Рафиня и вкара между краката на вратаря. В 61-ата Жорди Алба намери Меси, а той центрира успоредно на голлинията и Юмтити успя да се разпише, изпреварвайки своя съперник. Три минути по-късно Меси нахлу свободно отдясно, финтира защитник и стреля ниско, хващайки вратаря в крачка - 5:0.
Тимът на Едуардо Берицо можеше да вкара почетно попадение в 66-ата минута, но Дани Вас не намери очертанията на вратата от чиста позиция от 15 метра. В 76-ата Меси напредна към наказателното поле, търсеше с поглед Луис Суарес, но защитник успя да пресече паса. В 81-ата Луис Суарес отново не съумя да реализира, този път от малък ъгъл срещу вратаря. В 89-ата Меси застигна топката на голлинията и центрира към Денис Суарес, който не нанесе достатъчно точен удар с глава.
Така Барса отново измести Реал (Мадрид) от лидерската позиция, като "белите" имат мач по-малко именно със Селта. В сряда вечер каталунците ще скочат за чудо в Шампионската лига, след като загубиха с 0:4 първия мач от 1/8-финалите.

ЛИВЪРПУЛ ОТНОВО СЕ ПРЕОБРАЗИ И СЕ СПРАВИ С АРСЕНАЛ
Ливърпул показа за пореден път, че е като хамелеон. Отборът на Юрген Клоп бе неузнаваем в понеделник при гостуването на Лестър, а в събота постигна убедителна победа с 3:1 срещу Арсенал. Мърсисайдци имаха сериозно преимущество през първото полувреме и след него водеха с 2:0 след попадения на Фирмино и Мане. Лондончани се върнаха в мача след гол на Дани Уелбек в 57-ата минута. Опитите им да изравнят, не доведоха до нищо, а в края Вайналдум оформи крайното 3:1. Резултатът изкачи временно Ливърпул на трето място в класирането, но битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига, ще бъде ожесточена до край. "Червените" водят с 2 точки на Арсенал и с три на Манчестър Юнайтед, които са изиграли мач по-малко. Тимът на мърсисайдци може да спаси сезона, ако успее да си спечели място в четворката.
Ситуацията на Арсенал обаче е по-тежка, тъй като отборът на Венгер върви надолу, а това се очертава да е последният сезон за френския мениджър в клуба. Той не разчиташе на двете си звезди Месут Йозил и Алексис Санчес. Германецът бе болен и не тренира последните дни. Съотборникът му обаче изненадващо не попадна сред титулярите. Чилиецът се появи на почивката и имаше сериозна заслуга лондончани да се върнат в мача, но и неговото присъствие не бе достатъчно.
Още в деветата минута мърсисайдци поведоха. Великолепна комбинация мина през Садио Мане, който пусна остро подаване в наказателното поле, Коутиньо прескочи топката и тя се озова у Фирмино, който я спря и я заби в мрежата. Отборът на Юрген Клоп се чувстваше изключително комфортно, притискаше съперника в средата на терена и организираше опасни атаки. Играчите на домакините атакуваха агресивно дефанзивните халфове на съперника и особено Коклен и на няколко пъти му отнеха топката, което им даде възможности за бързи нападения. След половин час игра защитата на лондончани за пореден път се пропука и удар на Коутиньо бе избит от Чех. По-добрата игра на Ливърпул продължи и тя се отрази във втори гол. В 40-ата минута поредната отлична комбинация започна от Милнър и мина през Фирмино, който намери Мане, оставен напълно непокрит в наказателното поле. Голмайсторът на мърсисайдци направи 2:0 и оползотвори превъзходството на домакините.
На почивката Арсен Венгер видя, че без Алексис Санчес неговият отбор няма шансове и пусна чилиеца. Още в 49-ата минута Жиру бе близо до попадение, но Миньоле се намеси отлично, а след това топката се удари и в горната греда. Влизането на Санчес обаче промени облика на Арсенал. Неговите активни действия съживиха гостите. Алексис бе в основата на връщането на "артилеристите" в мача. В 57-ата минута той намери Дани Уелбек и той преодоля Миньоле за 2:1. Попадението даде надежди на Арсенал, а отборът на Юрген Клоп изглеждаше нестабилен. Двубоят стана двуостър с атаки и към двете врати. Въпреки опитите на лондончани да стигнат до изравняване, реално те не стигнаха до голови положения в последната част на двубоя. Ситуацията пред вратата на Чех бе малко по-различна, тъй като, изнесени напред, играчите на Венгер оставяха доста пространства. Жоел Матип не успя с глава да засече центриране и пропусна добра възможност. Малко по-късно влезлият като резерва Дивок Ориги улучи гредата след центриране на Милнър от фаул и удар с глава. Отлична контраатака сложи край на интригата в 90-ата минута. Лалана задържа топката в центъра и изведе Ориги по дясното крило, а белгиецът намери нахлуващия в наказателното поле Вайналдум, който прати топката в мрежата за 3:1.


МИЛАН С ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА 
Отборът на Милан се добра до важна победа с 3:1 над Киево в срещата между двата тима от 27-ия кръг на Серия “А”. Това бе трети пореден успех за “росонерите” и със спечелените три точки те излязоха на 5-ото място в класирането и вече са в зона “Лига Европа”. Карлос Бака бе основното действащо лице в мача. Той отбеляза два от головете за своя тим в 24-ата и 70-ата минута, но направи и доста пропуски, като не успя да вкара и от дузпа в 45-ата минута. Джанлука Лападула бе автор на третия гол за домакините от втора дузпа в 82-ата минута. За гостите пък точен бе Джонатан де Гузман в 42-ата минута също от 11-метров удар.
В началото двата тима като че ли се проучваха и първата по-опасна ситуация дойде чак в 15-ата минута и бе за гостите. Тогава Серж Гакпе финтира защитник и стреля от дистанция, но покрай вратата. Милан обаче отговори по най-добрия начин. В 24-ата минута Жерард Деулофеу подаде супер пас за Карлос Бака, който овладя в наказателното поле, надигра двама бранители и отправи удар, който въпреки намесата на Стефано Сорентино се озова във вратата за 1:0. Това попадение като че ли вдъхнови домакините, които създадоха още няколко добри възможности. В 29-ата минута мощен удар на Мануел Локатели профуча до гредата. След това и Хосе Соса имаше нелоша възможност, но също стреля неточно. В 38-ата минута пък Деулофеу изведе Бака, който стреля, но вратарят омекоти удара му, а защитник със самоотвержена намеса изчисти пред голлинията. Минута по-късно пък отново Локатели стреля опасно. В 40-ата минута Киево почти от нищото успя да си спечели дузпа. При едно центриране в пеналта Гакпе се сблъска с Матия Де Шилио и се строполи на тревата, а съдията посочи бялата точка, макар да имаше съмнения за засада на двама играчи на гостите. Джонатан де Гузман пък бе точен и резултатът стана 1:1. В добавеното време на първата част Милан можеше да си върне преднината, като също получи дузпа за игра с ръка на Бощиян Сесар след удар на Локатели. Карлос Бака обаче пропусна наказателния удар и резултатът се запази. Това бе първи пропуск на колумбиеца от бялата точка с екипа на “росонерите”.
Втората част започна с положение за “летящите магаренца”. В 48-ата минута Гакпе получи чудесен извеждащ пас, но отиграването му бе ужасяващо. Само три минути по-късно играта се пренесе пред другата врата и Бака пропусна нова добра възможност, но бе и в засада. В 58-ата минута колумбиецът направи страхотен пробив през трима, но след като се озова на стрелкова позиция, прати кълбото високо над вратата. В 70-ата минута нападателят най-накрая се реваншира за пропуските си. При едно центриране от корнер топката бе свалена с глава към него и той отблизо засече за 2:1. В 77-ата минута Джанлуиджи Донарума трябваше да спасява отбора си след страхотен шут на Валтер Бирса, като младият страж отново демонстрира прекрасен рефлекс и опази резултата непроменен. В 80-ата минута домакините получиха втора дузпа за нарушение срещу Лукас Окампос. Джанлука Лападула този път отбеляза 11-метровия удар и направи резултата 3:1. Две минути по-късно пък Киево направи невероятен пропуск. При едно разбъркване в наказателното поле Качаторе от три метра нацели напречната греда.
Така Милан събра актив от 50 точки и излезе на 5-о място във временното класиране. Киево пък се намира на 11-о място с 35 точки.


БАЙЕРН УВЕЛИЧАВА ПРЕДНИНАТА СИ
Байерн (Мюнхен) се възползва от новата издънка на РБ (Лайпциг) и след 3:0 над Кьолн отново има 7 точки преднина на върха, а до края остават 11 кръга. Испанците Хавиер Мартинес (25'), Хуан Бернат (48') и френският им съотборник Франк Рибери (90') донесоха успеха над съперника, който по-рано през сезона беше измъкнал "Х" на "Алианц Арена". "Козлите" нямаха поражение на своя стадион за първенство от април 2016 г. Единствената неприятна новина за баварците е, че контузия получи Дъглас Коща.
Няколко дни преди реванша срещу Арсенал в Шампионската лига треньорът Карло Анчелоти не включи сред титулярите Матс Хумелс, Ариен Робен, Франк Рибери и Чаби Алонсо, но пък даде шанс за изява на Хуан Бернат и Кингсли Коман. Мачът беше от леките за Байерн, който почти не срещна проблеми. Кьолн имаше само две чисти положения, като първото дойде в 19-ата минута, когато резултатът все още беше 0:0. Тогава Юя Осако насочи опасно топката с глава, но прекрасна намеса на Мануел Нойер спаси гостите. Две минути по-късно Роберт Левандовски отговори с аналогичен удар, който Томас Кеслер отрази. В 25-ата минута обаче вратарят на Кьолн нямаше какво да стори след кинжален шут на Хави Мартинес за 1:0 в полза на мюнхенци. Малко след това стражът сгреши след удар на Коман отдясно, но нямаше кой да насочи кълбото в опразнената мрежа.
Може да се каже, че интригата приключи в самото начало на второто полувреме, когато Бернат направи 2:0. Веднага след това Коща напусна с травма. Домакините имаха още една добра възможност за попадение в 80-ата минута, но малко не достигна на Доминик Маро. В последните секунди Тиаго Алкантара и Хуан Бернат изработиха гола на Рибери за крайното 3:0.
Така Кьолн навъртя четири поредни мача без победа и рискува да се отдалечи от шестата позиция, която праща в Европа.

ИБРА ЗАПЛАШЕН ОТ ТРИ МАЧА НАКАЗАНИЕ
Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович е заплашен от тежко наказание за лакътя, който наби на Тайрън Мингс в двубоя с Борнемут (1:1). Шведът може да пропусне цели три срещи на своя тим за това провинение. Крайното решение ще бъде на Дисциплинарната комисия на Футболната асоциация, която ще разгледа внимателно видеозаписи от инцидента, преди да определи каква ще бъде санкцията.
35-годишният нападател удари Мингс с лакът при борба за висока топка в наказателното поле. Преди това пък играчът на Борнемут бе стъпил на главата на шведа в опит да го прескочи. Интересното е, че и двамата не получиха картони по време на мача.
Ако Ибра получи най-тежката санкция, това ще е много неприятно за мениджъра Жозе Моуриньо. Така голаджията няма да бъде на разположение в сблъсъка с Челси от 1/4-финалите за ФА Къп, както и в мачовете с Уест Бромич и Мидълзбро от Премиър лийг.


СТИЛИЯН ПЕТРОВ ПРЕД СЕНЗАЦИОННО ЗАВРЪЩАНЕ НА ТЕРЕНА
Стилиян Петров е пред сензационно завръщане на терена от лятото. Това съобщи рекордьорът по мачове за националния отбор в интервю за OFFNews. До май трябва да вземе решение, шансът да се върне на терена, е 50 процента. През юли халфът навършва 38 години, но се чувства в отлично здраве. "Продължавам да тренирам с втория тим на Астън Вила - два или три пъти на седмица. Имам оферти, дали ще стане, ще знам до края на май. Тренирам, обсъждам, засега всичко е 50 на 50", сподели от Бирмингам той.
На въпрос за посоката на офертите, той отговори: "Не са от Англия". И се засмя на предположенията, че става въпрос за отбори от Азия и САЩ. "Аз никога не съм се откъсвал за секунда от футбола, следя абсолютно всичко. Към България също хвърлям поглед. Канят ме в студия, коментирам мачове - както в Англия, така и в Шотландия. Ходя на всички футболни срещи, които са наблизо", добави още бившият футболист на Монтана, ЦСКА, Селтик и Астън Вила. 


 


Сходни връзки

ФУТБОЛНИ НОВИНИ ОТ СТАДИОНИТЕ НА ИМПЕРАТОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди