изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:28 EET
ТРИ ВАЖНИ ПРОЕКТА ОТ ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА СТАРТИРА ОБЩИНА ДОБРИЧ    
НовиниПо три нови проекта започва работа Община Добрич. Те бяха представени пред журналисти вчера от кмета Йордан Йорданов и екипите, които ще ги реализират, и партньорите. Проектите са на обща стойност 3,275 млн. лева. Те са част от Инвестиционната програма на Общината и се финансират по оперативна програма „Региони в растеж. Два от проектите касаят внедряване на енергоефективни мерки в обществени сгради – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Д-р Г. Павлов“ и на пожарната. Те са с продължителност 24 месеца. Целят да се подобри енергийната ефективност и достигане на клас на енергопотребление клас "А".


Проектът “Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на РДПБЗН (РС ПБЗН) – Добрич” е на стойност 600 000 лева. Изпълнението на проекта стартира на 28 ноември 2016 г. в партньорство с Главна дирекция. Продължителността му е 24 месеца.
Проектът има за цел да подобри енергийната ефективност в административни сгради в град Добрич, като предпоставка за постигане на по-добро качеството на околната среда, на живот, работа и достъпа до административни услуги в Добрич. Ремонтните дейности ще са върху разгъната застроена площ 4272,20 кв. м. Очаква се след края на проекта да се достигне икономия от 60,93%, а понижението на годишното потребление на първична енергия да е 849 868 kWh.
Проектът „Реконструкция и модернизация на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов” град Добрич”е на стойност 1 299 954,78 лв. Продължителността на проекта е 24 месеца, а стойността му -  1 299 954,78 лв.
Основната цел на проекта е да се създадат условия за модерна образователна услуга чрез подобряване на образователната инфраструктура  в професионалната гимназия, която е единствена за Североизточна България и  в която се обучават ученици от седем области. С изпълнението на предвидените дейности изцяло ще се обнови и реконструира остарялата материална база и ще бъдат създадени съвременни условия. Ще се ремонтират занималните, местата за спорт и отдих и дворните пространства с цел подобряване на образователната среда, повишаване на нейната привлекателност и намаляване на броя на преждевременно отпадналите ученици. Ще се подобри учебният процес и качеството на обучението чрез модернизиране на оборудването на учебните помещения – кабинети и лаборатории. Чрез предвидените мерки за повишаване на енергийната ефективност ще се намалят експлоатационните разходи. Ще се подобрят условията за достъп на лицата в неравностойно положение до образователната среда.
Третият проект е „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич“. Общата му стойност е 1 446 029.28 лв. Срокът за изпълнение проекта е 24 месеца.
Основната цел на проекта е повишаването на достъпността, взаимосвързаността и сближаването в рамките на ареала на град Добрич и неговата периферия. Проектът ще осигури възможности за развитие на специфичния местен икономически потенциал и обединяването на територията на общината чрез по-добра достъпност и мобилност, по-лесен достъп до намиращите в района икономически обекти, като улесни тяхната логистика и ще даде възможност на по-голям брой потенциални клиенти и доставчици да достигат до тях.
Ремонт на улица „6 септември“ предвижда третият представен днес проект. Той е на стойност 1 446 000 лева. Основната дейност „Реконструкция и рехабилитация на ул. „6ти септември“ включва  два участъка:
- улица "6-ти септември"-юг с дължина 828.42м., - улица "6-ти септември"-север с дължина 179,44м., и отклонение към "Добруджански хляб" АД - с дължина 137,33м. Самата рехабилитация включва ремонт на настилка - технологично фрезоване на съществуваща настилка, демонтаж на съществуващи бордюри и монтаж на нови със снижаване при всички входове; полагане на асфалтова настилки на основен, долен и износващ пластове;  разваляне на съществуващи амортизирани тротоарни настилки и изграждане на нови от унипаваж, съобразени с изискванията на Наредба №6 за достъпна среда с понижени до нивото на настилката бордюри и поставяне на тактилни плочки в помощ на хората с увредено зрение, както и изграждане на прилежащи паркоместа към уличното платно.  НДТ


 


Сходни връзки

ТРИ ВАЖНИ ПРОЕКТА ОТ ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА СТАРТИРА ОБЩИНА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди