изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:26 EET
“ПОПИТАЙ КМЕТА" СЕ СЪСТОЯ В СЕЛО ПРЕСЕЛЕНЦИ    
НовиниПоредната 13-а среща от инициативата “Попитай кмета” се състоя в село Преселенци. Този път изнесената приемна на кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров събра жителите на три села – Преселенци, Горица и Малина.

Както всяка друга среща и тази започна с предоставянето на отговори на поставени въпроси от последното издание на инициативата. То се проведе точно преди месец в село Пчеларово, където основните пунктове, набелязани от хората, бяха свързани с обезопасяването на английския двор на сградата на местното читалище, проблемите, свързани с доставката на хляб за детската градина и ремонтът на автомобила на дирекция “Социално подпомагане”, с който се обслужват хората на място по селата. Кметът Валентин Димитров увери, че всички тези казуси вече са разрешени.

След краткия анализ на проведената през януари среща в село Пчеларово, градоначалникът премина към традиционния си отчет за извършеното от Общинска администрация през предходния месец февруари. Бяха очертани няколко основни момента. Като най-значим кметът определи стартът на годишните отчетни събрания в селата от общината, които ще продължат до края на месец март. Отстраняването на ВиК авариите беше друг от ключовите моменти, по които усилено е работено през предходния месец. Валентин Димитров подчерта и продължаващата работа по двата социални проекта – “Подкрепа за независим живот чрез “Център за почасово предоставяне на услуги в домашна среда – Генерал Тошево” и “Заедно можем да продължим". В момента се отварят офертите за енергийно обновяване на обществени и жилищни сгради по оперативна програма “Региони в растеж”, като в същото време продължава и работа по подготовката на “Парламентарни избори 2017”.

В края на срещата гостите имаха възможността да зададат своите въпроси към Валентин Димитров. Най-голяма дискусия се получи около проблемите, свързани с поставянето на изкуствени неравности тип “легнал полицай” в селата Преселенци и Горица, както и освежаването на маркировката по основните пътни артерии в селата и между тях. Подкастрянето на храстите край пътя от село Преселенци до село Методиево също беше коментирано. Жителите на трите села зададоха и няколко въпроса, свързани с проблемите с чистотата и изхвърлянето на битови и строителни отпадъци; бездомните кучета и достъпът на хора с увреждания до обществени сгради. По всички повдигнати теми кметът Валентин Димитров даде своите изчерпателни отговори и гаранции, че всички проблеми, касаещи неговата работа и зависещи от компетенцията на служителите на Общинска администрация, ще бъдат навременно разрешени. НДТ 

 


Сходни връзки

“ПОПИТАЙ КМЕТА" СЕ СЪСТОЯ В СЕЛО ПРЕСЕЛЕНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди