изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:18 EEST
СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ УСПЯ – ЩЕ ИМА ПАРАЛЕЛКА „ТАНЦЬОР“    
ОбразованиеПрофесионална паралелка „танцьор“ ще бъде разкрита в СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич. Тя ще бъде включена в план-приема за следващата 2017/2018 учебна година, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. От Министерството на образованието и науката са уверили, че ще изпратят писмо, с което казват,  че няма проблем за разкриването на такава паралелка в училището по изкуствата в Добрич, обясни той.

Припомняме, че отсъствието на предложената от СУ „Св. Кл. Охридски“ професионална паралелка „Танцьор“ в план-приема за учебната 2017/2018 година предизвика негодуванието на ръководството и родителите в училището по изкуствата.  От РУО  по време на заседанието на Областния съвет за заетост се аргументираха с това, че, според новите нормативни документи, вече не съществува профил „ хореография“. От училището са предложили професия „танцьор“ със специалност „български танци“, но новият закон не позволявал това.
Оказа се обаче, че това съвсем не е така. От училището заявиха, че то отговаря на изискванията на Закона за предучилищно и училищно образование - да разполага с необходимата материално-техническа база, да може да осигури обучение с учители по професионална подготовка, да няма друго училище на територията на общината, което да предлага същото обучение. Изпълнява и изискванията на Наредба 61 от 13.02.2012 г. за придобиване на квалификация по професия „Танцьор“.
СУ „Св. Кл. Охридски“ изпрати възражение. Организирано бе и събиране на подписи сред обществеността на Добрич. До момента са събрани над 6 000 подписа. НДТ
 


Сходни връзки

СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ УСПЯ – ЩЕ ИМА ПАРАЛЕЛКА „ТАНЦЬОР“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди