изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:32 EEST
ОБЩИНСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ СЕ СЪБИРАТ НА ФОРУМ В ДОБРИЧ    
ИкономикаНационалната среща на общинските предприятия и търговски дружества ще се проведе от 15 до 17 март 2017 т. със съдействието и подкрепата на община град Добрич, която се кандидатира и бе избрана за град-домакин. Това е четвъртото годишно издание на този важен форум от събитийния календар на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), чийто организатор е неговото търговско дружество “НСОРБ – Актив” ЕООД.

В Срещата традиционно участват управители, ръководители и представители на общинските предприятия и търговски дружества, а също така и заместник-кметове и кметове на общини, председатели и съветници в общинските съвети.
Провеждането на форума е продиктувано от желанието ни да подкрепим и поощрим обмена на добри практики без значение от правния статут и предмет на дейност общински стопански субекти за повишаване качеството на услугите, предлагани на гражданите. Амбицията ни е чрез дискусиите по предвидените в програмата теми да допринесем за повишаване на експертните знания, умения и капацитет за качествено изпълнение на техните ангажименти и отговорности.
Водещи теми в Националната среща и тази година ще бъдат предизвикателствата и перспективите пред общинските предприятия, тенденциите в развитието на общинските търговски дружества с техните проблеми и предимства, участие на общинските стопански субекти в създаване на здравословна икономическа среда и по-добро взаимодействие между общинския и частния бизнес.
Предвиждаме в програмата да бъдат поставен акцент и върху българските и европейски модели и практики за осъществяване на стопанската дейност на общините, както и възможностите на общинските търговски дружества и предприятия за участие в схемите за заетост, финансирани от ОП „Развитие на човешките ресурси“.
Традиционно общината-домакин ще запознае участниците с положителния опит, който има в предоставянето и управлението на публични услуги, а това ще бъде съчетано с работни групи и дискусии по темата за местните политики и практически действия за по-ефективно предоставяне на публични услуги с повишено качество. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ СЕ СЪБИРАТ НА ФОРУМ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди