изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:27 EET
Румен Радев: Има тенденция ЕС да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък    
Европейски съюз Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет.

От тази седмица Европа няма да бъде същата, добави той. Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС – единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости – за формирането на център и периферия, посочи държавният глава, съобщи БТВ, позовавайки се на БТА.

Дебатът за бъдещето на Европа по нови механизми, както се предлагат, едва започва. Предстои да разгледаме Римската декларация, едва сега започва дебатът по Бялата книга на Европейската комисия – ще приключи през декември, когато ще има някакво решение, което всички очакваме.

Дотогава трябва да извършим много задълбочен анализ, да отговорим на призива на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във всяка държава да има анализ от институциите, но и да стигне до всички граждани. Това е важен дебат, посочи президентът.

Той съобщи, че още на 23 февруари е разговарял по телефона с министър-председателя на Малта (председателстваща Съвета на ЕС – бел. кор.) Джоузеф Мускат. Изказах категорична подкрепа за Доналд Туск, заяви президентът по повод насрочения за днес избор на нов председател на Европейския съвет и очакванията Туск да бъде преизбран.  https://trud.bg

 


Сходни връзки

Румен Радев: Има тенденция ЕС да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди