изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:17 EET
УСПЕШНО СТАРТИРА ЕЛЕКТРОННИЯТ ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ    
ОбществоВчера успешно стартира електронният прием на деца в детските градини в Добрич, съобщиха от общинската администрация. Първото заявление по електронен път е регистрирано в 10,02 ч. За първия един час са регистрирани 108 заявления. Към 12:00ч. регистрираните заявления са 142. От тях 83% са регистрирани по електронен път и 17% на място в детска градина.

В ранните следобедни часове броят на заявленията за регистрация нарасна до 166. Приемът по електронен път се осъществява за първи път и цели да улесни родителите при кандидатстване в  желаното детско заведение. С въвеждането му Община град Добрич предоставя поредната е-услуга за гражданите.
Системата дава възможност да се кандидатства за не повече от три желания в зависимост от (настоящия адрес на един от родителите/ настойниците) по местоживеене  и/ или желанието на родителя/настойника. При условие, че няма свободни места в първото желание се преминава към следващото. Статистиката сочи, че родителите са запознати с новата услуга на Община Добрич и използват активно електронната система за регистрация на своите деца. При успешна регистрация се получава регистрационен номер, парола за достъп до родителския профил в сайта за прием и има възможност за съхраняване или печат на регистрираното заявление. След приключване на регистрацията системата се затваря. Приетите деца трябва да се запишат на място в детското заведения, за което са класирани със съответните документи, доказващи критериите. Непотвърдилите в срок деца отпадат от следващи класирания и е необходима нова регистрация.
На територията на Община Добрич функционират 17 детски градини. Стартът на електронния прием в детските ясли ще бъде на 4 април  в 10:01ч. НДТ
 


Сходни връзки

УСПЕШНО СТАРТИРА ЕЛЕКТРОННИЯТ ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди