изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:13 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ОСИГУРИ 180 МЛН. ЛЕВА ЗА ДОБРИЧ    
Политика Пред препълнената зала лидерът Бойко Борисов обяви, че кметът Йордан Йорданов вече е член на ГЕРБ. Бъдещето време го оставяме за БСП, ние сме за настоящето, заяви Борисов

Бъдещето време го оставяме за БСП, ние сме за настоящето, заяви пред препълнената концертна зала „Добрич“ лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ коментира, че е важно партията да спечели убедително изборите, за да може да се състави стабилно правителство. “Имаме две седмици до изборите, за да мобилизираме усилията си. Хората помнят времето на Жан Виденов, на Луканов, сгромолясването на финансовата система при Румен Гечев, спирането на еврофондовете при премиера на БСП Орешарски, който стана кандидат за президент на ДПС. Добре, че бяхте далновидни и свалихте от власт БСП преди две години. Сега трябва да надграждаме постигнатото, защото успяхме да изплатим старите задължения и имаме възможност да продължим да градим. Да не позволяваме да ни върнат две години назад”, призова присъстващите Бойко Борисов.

„Въпреки че асфалтът не се яде, навсякъде питат кога ще оправиш пътя. Магистрала "Хемус" е жизненоважна за Северна България“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той се ангажира, че при управленски мандат на партията проектът ще бъде реализиран. Има ли път - има бизнес, каза той. По думите му, два лота по пътя Варна-Търговище вече са финансирани и магистралата трябва да бъде построена. „Важни са пътищата. Защото има ли път, има бизнес. Самият той не се яде, но довежда яденето“, заяви Бойко Борисов. И посочи, че, там където са изградени магистралите, има сериозни инвестиции, като даде за пример Пловдив, където има 2 млрд. лева чужди инвестиции. 
Бившият премиер обясни, че след всяко управление на БСП остават огромни задължения. Наред с всичко построено, през тези две години платихме 3,7 млрд. лв. за хората, които имаха влогове в КТБ. Други 1,3 млрд. лева платихме за ТЕЦ Марица 1 и Марица 3, които заминаха за САЩ. Сега декември затова, че БСП два пъти беше на власт, но не искаше да строи Белене, платихме 1,2 млрд. лева, които заминаха за Москва. „За две години сме платили 6,2 млрд. лева заради глупави гласувания преди това“, подчерта Борисов.
Той бе категоричен, че не бива да се позволява България да се върне назад в развитието си. „Благодарение на управлението на ГЕРБ страната ни се нареди сред отличниците в Европа. Имаме нисък външен дълг, излишък в бюджета, 0% дефицит, най-ниската безработица от години“, каза той. И подчерта, че България е стабилна държава в сравнение със своите съседни държави, които имат лош кредитен рейтинг. „Иска ни се веднага да се увеличат и пенсии, и заплати. Но, доходите вървят с ръста на икономиката. Трябва да се раздвижат икономиката и инвестициите. И това го постигнахме. Втори сме в Европа по ръст на икономиката – 3,8 %. Когато това се надгради през следващите години, промяната  ще се усети от гражданите“, каза Борисов. И предупреди, че, ако се увеличи рязко пенсията, след две години няма да има пенсии.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че БСП са царе на саботажа и интригите. Той даде за пример манипулацията “Костинброд” от деня за размисъл през 2013 година. “Сега бюлетините се печатат от водача на листата на БСП-Бургас Петър Кънев”, коментира той.  Бойко Борисов акцентира, че е безотговорно към българските граждани да гласуваш дадени важни решения в Брюксел и след това да ги лъжеш, че си се объркал. “Объркаха се за СЕТА, за резолюцията за бежанците. И онзи ден - едно са подкрепили в Брюксел, друго излиза в България. Като си приветствал едно решение как можеш да твърдиш, че си против него. Приветствам това, че вече на четири гласувания в Брюксел представители на БСП подкрепят постигнатото от нас. Но не е справедливо да продължават да лъжат хората тук. Защо ще подкрепиш там СЕТА, а тук ще го дадеш на Конституционния съд?”, попита Борисов.
Вицепремиерът в правителството на Бойко Борисов Томислав Дончев обясни, че единственият възможен път за развитие на България е ГЕРБ, защото партията е доказала, че може да гради.
Според бившия финансов министър Владислав Горанов, внушението, че можем да харчим повече, отколкото изкарваме е заблуда, която разчита на късата памет на хората. „Това, което се предлага от опонентите на ГЕРБ, означава промяна на хода на държавата. Увеличаването на доходите може да стане,  само ако си ги изработим. Промяната, която предлага БСП, е илюзорна и ненужна”, категоричен бе Горанов.
Водачът на листата на ГЕРБ-Добрич вицеадмирал Пламен Манушев изтъкна пред добричлии, че ГЕРБ залага на инвестиция в образованието и насърчава масовия спорт.
Кметът на Добрич Йордан Йорданов съобщи, че, благодарение на правителството на Бойко Борисов, Общината има подписани договори за около 180 милиона лева. Той подчерта, че най-големият успех за Добрич до момента е подписаният през декември, благодарение на правителството на Бойко Борисов, договор за водния цикъл на града. Съобщи, че тази година трябва да бъде завършено санирането на поне 50 блока, а през април да стартира ремонтът на пътя Добрич-Варна и на Околовръстния път. “България трябва да продължи да бъде управлявана от това дясно правителство, за да продължи да се развива”, подчерта той. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че това са изключително важни инфраструктурни проекти за региона и с тях ПП ГЕРБ е доказала, че обещанията се изпълняват и нещата могат да бъдат осъществени, подчерта Борисов. „Положихме много усилия. Неслучайно кметът е член на ГЕРБ и видно е, че ще е успешен“, заяви Бойко Борисов.

След въпрос от залата,той пое ангажимента, че, ако ГЕРБ спечели изборите, жителите на село Житница ще имат ремонтиран път. И обеща лично да отиде до селото, за да приеме благодарностите. Христо Павлов – кандидат за депутат от листата на ГЕРБ в област Добрич пък реагира светкавично и предложи работа на младеж от Генерал Тошево, който се оплака на Борисов, че от дълго време е безработен.
Близо 1500 членове и симпатизанти дойдоха, за да дадат своята подкрепа за ГЕРБ и да пожелаят успех на 26 март. Оказа се, че най-голямата концертна зала в града „Добрич“ е тясна, за да побере всички, които искаха да видят и чуят лидера на партията. Мнозина успяха да се сдобият и с автограф от Бойко Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди