изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:08 EEST
МИРОСЛАВ ЖИВКОВ: НЕ УСПЯХМЕ ДА ВЗЕМЕМ МАКСИМУМА    
Интервюта Липсва ни характер, коментира треньорът на Добруджа 07 В последния, 22-ри кръг от Суперлигата при мъжете тимът на Добруджа 07 (Добрич) надигра Левски София с 3:1 гейма. Въпреки победата, загубеният гейм коства второто място на добруджанци, като те отстъпиха на трето позиция в крайното класиране след редовния сезон. Това пък означава, че съществува възможност да останат без медали в първенството.

Припомняме, че в плейофите се играе само и единствено за титлата, като останалите отбори запазват своите места от редовния сезон. Но, при достигане до титлата на някой друг тим, различен от първенеца ЦСКА, то всички останали отстъпват с една позиция надолу. И ако това не е Добруджа, то, добричлии ще завършат на четвърто място в крайното класиране. Ето какво каза треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков пред BGvolleyball.com за мача и плейофите:

 - Коментар за мача с Левски ?
 
- Не успяхме да постигнем максимума, това, за което дойдохме в София, а именно победа с 3:0 над Левски, която щеше да ни донесе второ място в редовния сезон в Суперлигата. Но не можем да бъдем и толкова разочаровани, по простата причина, че ние не трябва да защитаваме второто място, а първото. Левски показа повече характер в първия гейм. В трудни ситуации съперникът демонстрира, че има опитни състезатели, които могат да решават тези моменти. Точно върху този характер ние трябва да работим. И за тези технически умения, които са в тежки и стресови ситуации. Определено имаме млади и перспективни състезатели и целта а следващия сезон и да направим добър отбор. Но и искам да отправя забележка към тези момчета: дойдоха да играят в шампиона, но не само добрата работа е от значение. От значение е и характера и мъжеството, за да защитаваш, това което е спечелил този отбор.

 - Един гейм ви коства второто място, разочарован ли си?
 
- Честно казано, не е лесно за един гейм да се разминеш с второто място. Но в края на краищата, този гейм показа къде сме. Ние имахме силни игри през сезона, като организация, но всичко опира, може би малко и до късмет индивидуални изпълнения и отборен дух. Всичко това е в малкото, което, обаче не е толкова малко. Ако толкова бързо се правеше отбор щеше да е много лесно.

- Сега обаче отново ще играете с Левски на плейофите..

- Да. Левски ни показа в два мача че има повече характер от нас и ни даде отправна точка а работа. Много точно и ясно ни подчерта, че във възлови моменти има повече характер. Това е нещото, което плюс всичко трябва да подготвим за следващия мач. Познаваме се добре двата тима и очаквам да се получат едни хубави мачове. И нека по-добрият победи.

- Правилна ли е системата да се играе само и единствено за титлата?
- Това не е лесен въпрос и същевременно е за по-дълъг отговор. Но като цяло, принципно тази система има своите плюсове. Ако един отбор играе постояннно през цялата година, наистина заслужава да остане на постигнатото място.
НДТ
 


Сходни връзки

МИРОСЛАВ ЖИВКОВ: НЕ УСПЯХМЕ ДА ВЗЕМЕМ МАКСИМУМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди