изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:52 EEST
НАД 2 300 ЗРИТЕЛИ НА КОНЦЕРТИТЕ НА АНСАМБЛИТЕ „ДОБРУДЖА” И „ФИЛИП КУТЕВ”    
КултураНад 2 300 души посетиха двата съвместни концерта на професионалния фолклорен танцов ансамбъл „Добруджа”, представителна танцова студия „Добруджа” и националния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев”. Те се състояха в петък и събота в зала „Добротица”, и двете вечери залата бе пълна с любители на българския фолклор. Първоначалната идея бе концертът да е един, но поради големия интерес от страна на добричлии бяха реализирани два.


Танци от Добруджанската и Тракийската етнически области представи ансамбъл „Добруджа”, а децата от представителната студия зарадваха зрителите с танци от Добруджа, Тракия и Шоплука. Ансамбъл „Филип Кутев” представи добруджански танц от с. Бозвелийско, Варна, както и танци от Тракийската и Шопската област. Концертът завърши със „Сватба в Шоплука”, изпълнен от гостите.
Ползата за нашия ансамбъл беше, че имаше удоволствието да играе на една сцена, в един концерт с националния ансамбъл „Филип Кутев”, сподели за НДТ главният художествен ръководител на ПФТА „Добруджа” Стоян Господинов. Той допълни, че целта на съвместната изява е била пред зрителите да се представи колкото може повече от българския фолклор.
Съвместен концерт с ансамбъл „Пирин”, Благоевград, ще изнесе на 2 юни ПФТА „Добруджа”. Той ще е на сцената на Летния театър и е по инициатива на кмета на Добрич Йордан Йорданов. НДТ


 


Сходни връзки

НАД 2 300 ЗРИТЕЛИ НА КОНЦЕРТИТЕ НА АНСАМБЛИТЕ „ДОБРУДЖА” И „ФИЛИП КУТЕВ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди