изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:02 EEST
САМО ЕДИН ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ДЕПУТАТИ В РЕГИОНА Е БИЛ АГЕНТ    
НовиниСамо за един от кандидатите за народни представители от Осми Добрички многомандатен избирателен район е установена принадлежност към службите на Държавна сигурност. Според обявените от Комисията по досиетата информация, това е Продан Проданов, който е кандидат за депутат от коалиция на недоволните (БСД – Евролевица, Българска Социалдемократическа партия, Християн-Социален Съюз)“ . Той е бил щатен служител на Пето отделение на Държавна сигурност.


Данните сочат, че 78 души, регистрирани от РИК за кандидати за народни представители в 44-ото Народно събрание са били сътрудници на бившата Държавна сигурност или военното разузнаване при режима преди 1989 г. Това обявиха от комисията по досиетата.
За 9 от обявените кандидат-депутати комисията разполага с данни, удостоверяващи принадлежност към службите и след промените от 10 ноември.
Най-много са сътрудниците на ДС в листите на коалиция „БСП за България“ – 16 човека. На второ място е ДПС с 9 души. Пет са лицата в листите на ГЕРБ, за които има документни сведения за принадлежност към тоталитарните служби.
Хора с картончета и досиета има и в листите на политически сили, които традиционно в изказванията и позициите си проявяват най-голяма нетърпимост към бившите тоталитарни служби, посочват от Комисията.
Проверени са общо 4060 лица. От тях 1982 лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона за досиетата. НДТ


 


Сходни връзки

САМО ЕДИН ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ДЕПУТАТИ В РЕГИОНА Е БИЛ АГЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди