изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:36 EET
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: НАЙ-ВИСОКА Е КОРУПЦИЯТА ПРИ “ОРЕШАРСКИ”, НАЙ-НИСКА – ПРИ ГЕРБ    
Политика Противодействието на тероризма, организираната престъпност и корупцията са основните акценти в програмата за следващ управленски мандат на ГЕРБ


Ние не говорим за поредната реформа в системата на МВР, а за това как да оптимизираме структурата и да постигнем нейното финансово обезпечаване. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Добрич, където представи управленските приоритети на ГЕРБ в сектор “Сигурност”. В срещата участваха евродепутатът Емил Радев и кандидатите за народни представители в област Добрич вицеадмирал Пламен Манушев и Живко Мартинов.

Цветанов посочи, че противодействието на тероризма, организираната престъпност и корупцията са основните акценти в програмата за следващ управленски мандат на ГЕРБ. Той припомни, че партията е инициирала много законодателни промени в тази област и ще продължи да надгражда постигнатото. “Стремим се да постигнем обмен на информация в реално време с нашите европейски партньори. По време на управлението на ГЕРБ информационния обмен между България и Европол е нараснал над 200 пъти”, обясни той.
Като пример за борбата с контрабандата Цветан Цветанов даде заловените безакцизни контрабандни цигари. “По време на първия мандат на ГЕРБ броят им нарасна от 17 млн. къса на 463 млн. къса. За сравнение – през  2013-2014 г. по време на кабинета “Орешарски” контрабандни цигари са 0 броя. Най-високите нива на корупционен натиск бяха през 2014 г, отново при Орешарски. А най-ниски – през 2010-2011 година, когато корупцията бе под 10%”, подчерта председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.
Цветанов обясни, че приоритет за ГЕРБ е да осигури спокойствието и сигурността на хората в малките населени места. “1000-1500 полицаи ще бъдат назначени в системата на МВР до края на 2017 г. Ще бъде спряно командироването на полицаите на границата, защото това се отразява негативно върху конвенционалната престъпност във вътрешността на страната”, каза той.
Изграждане на офиси за обслужване на граждани във всички ОДМВР и РУП е сред приоритетите в работата на ПП ГЕРБ, каза още бившият вътрешен министър. Тези офиси ще бъдат местата, където лесно и бързо гражданите ще получават услуги или ще се издават всички видове документи. Изключително важна задача за ПП ГЕРБ е изграждане на централизирано видеонаблюдение като част от работата по противодействие и превенция на конвенционалната престъпност в страната, подчерта още Цветан Цветанов. Актуализиране на интеграционната карта е друг важен приоритет, също обновяването на автопарка на полицията, като към това се добавя плана още 1000 полицаи да бъдат назначени в звената на Министерството на вътрешните работи, посочи Цветан Цветанов. По думите му по отношение на противодействието на тероризма, организираната престъпност и корупцията, важни са доброто и ползотворно партньорство и обмяната на информация с всички партньори в Европа и САЩ – Европол, Интерпол и други партньорски служби. Цветан Цветанов заяви, че приоритет е и надграждането на капацитета на създадения при управлението на ПП ГЕРБ Национален център за противодействие на контрабандата на акцизни стоки. Той подчерта, че след направените реформи в МВР е отчетен по-висок процент разкрити телефонни измами, но предстои да бъде постигната по-добра координация в работата по този проблем и да бъде направен анализ, защото в голяма част от случаите става дума за рецидиви, като ще се работи и за по-ефективно противодействие на противозаконното отнемане на МПС. От ПП ГЕРБ отчитат, че е необходимо подобряване на координацията между институциите за по-ефективно разследване и борба с корупцията. По темата за пътната безопасност е предвидено рестартиране на фонд „Пътна безопасност“ и увеличаване броя на стационарните и мобилни камери за контрол по пътя. Ще се работи и за укрепване на капацитета на разследващите полицаи чрез попълване на щата и подобряване на условията им за работа. Цветанов припомни, че при управлението на ПП ГЕРБ 6 000 полицаи са обучени за извършване на неотложни действия по разследване и желанието е този модел да бъде приложен отново, а към това се добавя и намерението за цялостно въвеждане в експлоатация на единна информационна система за противодействие на престъпността.

По време на форума представителите на сектор “Сигурност” от Добрич изразиха мнение, че чистките, които провежда служебното правителство в момента, водят до хаос, демотивация и напускане на качествени полицейски кадри. “Трябва да се противопоставим на популизма и омразата с номер 11 в бюлетината, за да има стабилно правителство на ГЕРБ след 26-ти март”, категоричен бе Цветан Цветанов.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 


Сходни връзки

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: НАЙ-ВИСОКА Е КОРУПЦИЯТА ПРИ “ОРЕШАРСКИ”, НАЙ-НИСКА – ПРИ ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди