изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:11 EEST
ОГРАНИЧАВАТ ТРАФИКА НА АВТОМОБИЛИ В АЛБЕНА ПРЕЗ НОВИЯ СЕЗОН    
ТуризъмДвижението на автомобили по улиците в Албена ще бъде ограничено от новия туристически сезон, съобщават от ваканционното селище. Оттам обясняват, че мярката се въвежда, за да се осигури спокоен и сигурен престой на гостите по време на тяхната почивка на територията на комплекса.

Ще бъдат обособени три нови големи паркингa. Там гoстите ще могат да оставят колите си. За желаещите да паркират до самият хотел, в който ще бъдат настанени, се осигуряват ограничен брой паркоместа срещу допълнителна резервация.
Според условията за паркиране за сезон 2017 г., безплатният престой е до 30 минути.
Безплатен паркинг ще има до хотел „Лазур“ с вход от пътя Албена-Балчик.
Цените за платен паркинг за престой повече от 30 мин. и по-малко от едно денонощие (24 часа), са разделени за различните периоди- до 30 юни и след 1 септември, както и от 1 юли до 31 август.
Във „висок сезон“ таксата за гости без настаняване в комплекса е 10 лева, а на паркинг Автогара – 5 лева. За т.нар. нисък сезон – до 30 юли и след 1 септември, влизането на автомобили, които не са на гости на комплекса, ще се таксува по 6 лева, а на паркинг Автогара – 5 лева.
За целия сезон, за гости, настанени без резервирано паркомясто, таксата е 10.00 лв. за целия период на престоя, плюс по 2 лв. за всяко излизане. За тези туристи, които имат резервирано паркомясто, таксата е 10 лева за всеки ден от престоя.
Определените  цени се заплащат чрез специализирани автомати (PayStation), разположени на територията на комплекса, които валидират получения на входната автоматична бариера билет за изход до 24 часа от фиксираното време на влизане и издават фискален бон. Могат да се платят на всички рецепции на хотелите в комплекса, както и чрез SMS на единен за всички български мобилни оператори номер 13579;
Водач на МПС, който е загубил, повредил или унищожил получения на входната автоматична бариера билет, заплаща при излизане от комплекса по 6 лева за всяко денонощие престой на територията на комплекса и му се издава фискален бон, а за периода от 01.07.2017 г. до 31.08.2017 г. - 10 лева за всяко денонощие, посочват още от туристическата компания. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди