изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:09 EEST
Запазва се големият интерес към бивакуване в района на Шабла    
ТуризъмГолемият интерес към летуването на открито се потвърди и през миналата година, става ясно от отчета на Програмата за развитие на туризма в община Шабла за 2016 г. Той бе утвърден на последното заседание на Общинския съвет.

Събраната сума от такси възлиза на 2 121,00 лв., което е знак, че е необходима по-ефективна система за тяхната събираемост, посочват от общинската администрация.
Оттам обясняват, че опазването на дюните от къмпингуващи и палаткуващи също се оказва „облечено в закон” задължение на общината, без тя да има права над тях.
Трудно приложими са и разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за административните нарушения и наказания, според които, при съставяне на акт за административно нарушение на чужденец, трябва да му бъде осигурен преводач, ако той не владее български език.
„Община Шабла не разполага с такъв човешки и финансов ресурс. С този сериозен проблем са запознати Министерство на туризма, Министерство на околната среда и водите и Министерство на земеделието и храните. Очакванията са за намиране на решения на поне част от поставените въпроси”, посочват от Община Шабла. НДТ
 


Сходни връзки

Запазва се големият интерес към бивакуване в района на Шабла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди