изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:18 EEST
КОМЕДИЯ ОТ НУШИЧ НА ГЕНЕРАЛТОШЕВСКА СЦЕНА    
КултураКомедията „Д-р” от Бранислав Нушич на драматично-куклен театър „Васил Друмев” в Шумен ще бъде представена на първи април в залата на народно читалище "Светлина-1941 година" в Генерал Тошево.

Постановката е на Бойко Богданов, в главните роли участват Тончо Токмакчиев и Мария Сапунджиева. Билети могат да се закупят от читалището, цена - 7 лева.

 „Д-р” е блестяща комедия на известния сръбски писател и драматург Бранислав Нушич - ярък комедиограф, изобличител на социалните пороци в сръбското общество от края на ХІХ и началото на ХХ век. Творбата е написана през 1936 г., но, както обикновено става с големите произведения на изкуството, тя не е загубила нито актуалността си, нито привлекателността си до днес.
В спектакъла на режисьора Бойко Богданов има от всичко по много - и смях, и гротеска, и истина, и балкански нрави, и измами, и откровения, което кара зрителите истински да се забавляват. НДТ
 


Сходни връзки

КОМЕДИЯ ОТ НУШИЧ НА ГЕНЕРАЛТОШЕВСКА СЦЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди