изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:49 EET
Ивелина Василева: ГЕРБ реализира едни от най-мащабните проекти в сектор околна среда и води    
Политика  „ГЕРБ реализира едни от най-мащабните инфраструктурни проекти в сферата на околната среда и водите. Така инвестирахме в здравето на 4 млн. граждани на България”, заяви в Добрич бившият министър Ивелина Василева. Тя присъства на кръгла маса по проблемите в сектора и представи пред специалисти и общински служители управленските приоритети на партията.


„Подобрихме облика на населените места, погрижихме се за чистотата на Черно море, въведохме строг контрол и увеличихме пет пъти  глобите за нарушения на екозаконодателството”, посочи Василева. По думите й при управлението на ГЕРБ са изградени 51 пречиствателни станции, а други 12 са в процес на изпълнение. Построени са 19 регионални депа за отпадъци, които обслужват 75 общини. Положени са 2600 км. водоснабдителна и канализационна мрежа.

Програмата на ГЕРБ за следващ мандат се гради на 3 основни стълба – природа, зелена икономика и контрол, посочи Ивелина Василева.



Предвижда се да продължи изграждането и реконструкцията на пречиствателни станции и ВиК-мрежи. 100 млн.лева годишно ще се отделят за чиста питейна вода и канализация в по-малките населени места. Приоритет за партията е чистотата на въздуха и борбата със замърсяванията с фини прахови частици. ГЕРБ поставя акцент върху развитието на потенциала на минералните води и по този начин на развитието на СПА-туризма. Хармония между природата и бизнеса – това е друго намерение в програмата, което трябва да въведе ясни правила и строг контрол, както и прозрачност и информираност на хората.
„За област Добрич гарантираме изпълнението на водния цикъл. Ще се разработват и регионални проекти с инвестиции за подмяна и разширение на ВиК-инфраструктура в населените места над 10 000 жители, но ще се стремим да обхващаме и по-малките селища”, изтъкна Ивелина Василева.  



Сред  другите ангажименти, които ГЕРБ поема, са са рекултивация на старите депа и компостиращи инсталации и подобряване на техническото състояние на общинските язовири. Ивелина Василева отчете какво до момента е направено в област Добрич в тази сфера. Това са водните цикли на Добрич и Тервел, изпълнени проекти за над 65 млн.лева, положена 20 км. нова ВиК-мрежа, изградено регионално депо за отпадъци, реализирани проекти в Шабла и Балчик, осъществени 15 проекта от програмата „За чиста околна среда” в 6 училища и 2 детски градини.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Сходни връзки

Ивелина Василева: ГЕРБ реализира едни от най-мащабните проекти в сектор околна среда и води | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди