изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:43 EET
РЗИ С АПЕЛ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРОВЕРЯТ ИМУНИЗАЦИИТЕ НА ДЕЦАТА СИ ЗА МОРБИЛИ    
ЗдравеРегионалната здравна инспекция апелира родителите в Добричка област да посетят личните лекари и да проверят имунизационния статус на децата си по отношение на морбили. Причината е увеличения брой на покосени от болестта в държавите в Европейския съюз, като най-много са в Румъния -  до 3 март са 3196.


Както НДТ вече писа, РЗИ разпоредени мерки до лечебните заведения с цел недопускане разпространение на морбили в областта. До общопрактикуващите лекари са изпратени предписания в спешен порядък да прегледат имунизационния статус на населението от пациентската си листа на възраст от 13 месеца до 18 години и откритите неимунизирани според навършената възраст да бъдат имунизирани незабавно с една доза комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола, като не се допускат случаи на необосновано отлагане на имунизацията. Изготвено е предписание до всички лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ за насочване вниманието на медицинските специалисти към ранно откриване признаците на заболяването и организиране на необходимите действия за съобщаване, изолация, диагностика и лечение; насочване на всички случаи със симптоматика на морбили за консултация с инфекционист и по негова преценка извършване на серологично изследване, хоспитализация и лечение.
В РЗИ в Добрич е налична комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола за нуждите на амбулаториите за първична медицинска помощ за незабавно имунизиране на подлежащите контингенти на 13 месечна и 12 годишна възраст и на неимунизираните до 18 годишна възраст.
Имунизационният обхват за област Добрич на 13 месечна възраст през последните 3 години е приблизително 83 процента. НДТ
 


Сходни връзки

РЗИ С АПЕЛ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРОВЕРЯТ ИМУНИЗАЦИИТЕ НА ДЕЦАТА СИ ЗА МОРБИЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди