изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:23 EEST
БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖИ СЕ ЗАВЪРНАХА ОТ МЕЖДУНАРОДНА АКАДЕМИЯ В БОТСВАНА    
ЗдравеВ периода 27 февруари до 8 март в град Маун, Ботсвана, бе организира Международна академия под надслов „Спортът като средство за въздействие и мобилизиране на общности“. Представители на 4 държави от 3 различни континента - Европа (България), Азия (Турция) и Африка (Зимбабве, Ботсвана) вземаха участие в международното събитие.

Страната ни бе представена от 20 младежки работници и 3 обучители от името на сдружението Футболен клуб „Интер“ в Добрич, създадено по инициатива на Висше училище по мениджмънт. ФК „Интер“ е и водеща организация в инициативата, а домакин бе сдружението „Поетаванго“ от  Маун, известен още като „вратата“ към прочутата делта на река Окаванго, разположен в северозападна Ботсвана.

Събитието се проведе в рамките на проект “Възраждане и мобилизиране на общности чрез спорт: Интегриране на мениджмънта на спортни събития в работата с младежи за постигане на трайнo социално въздействие” (SCORE), който се изпълнява с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ на Европейската комисия. 
Партньорите по проекта организираха и Международната академия, която в рамките на 8 дни подготвяше младежки работници как да организират спортни събития, чрез които да промотират и въздействат на младежите в местните общности по различни социални въпроси. Учебната програма на академията включваше теоретични занятия в областта на: Мениджмънта на спортни събития, Социално въздействие чрез спорт, Социално предприемачество и иновации, които са съчетани с практически упражнения – уоркшопове или работилници). Пилотният елемент на програмата носи интегрираната в обучението иновативна обучителна практика – „учене чрез правене“, която се изразява в организацията на футболен турнир, осъществявана от самите обучаеми в академията. Турнирът има мащаб на международното спортно събитие. В него се включиха представители на ФК „Интер“, които се съревноваваха на футболния терен с пет отбора от Ботсвана – аматьорски и такива, които са част от първа дивизия (Маун Тайгърс) и висшата лига в страната. Всички срещи, които са проведени до момента приключиха в полза на ФК „Интер“, като само една бе с равен резултат.
„Впечатлени сме от мотивацията за спорт на местните деца - споделят младежките работници от България" - След първата ни среща с тях, нямахме търпение да направим следващите тренировки и обучения включени в програмата. На някои от практическите занятия, когато излизахме на спортното съоръжение, първоначално се включваха по около 5-6  деца, а след това ставаха десетки. Доста от децата правеха упражнения с нас, въпреки че бяха боси, защото нямат възможност да си купят каквито и да било обувки. Преди тръгване колегите - младежки работници с радост подариха част от екипировката си и спортните си обувки". НДТ


 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖИ СЕ ЗАВЪРНАХА ОТ МЕЖДУНАРОДНА АКАДЕМИЯ В БОТСВАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди