изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:24 EEST
РОСКО ПАК СЕ ИЗХОДИ…    
Коментари Латините ни завещаха една невероятна поговорка: Мълчи, или думите ти да са по-красиви от мълчанието. Най-непопулярният ни президент Росен Плевнелиев тази сутрин отново бе гост на небългарската телевизия BTV. Мнозинството българи подигравателно си го наричаха, а и днес за тях той е още Чехльо. Не защото го чувстваха по-слаб от жена му Юлия, за която какви ли не писания има из жълтите медии. Прозвището му бе лепнато заради поведението му на подлога на политиката на кръга Клинтън-Обама-Клинтън, както и на Меркел-Брюксел, най-вече, когато то е било против интересите на българите и България.

Поведение, категорично отхвърляно дори от партията ГЕРБ, която го откри, назначи като министър, после издигна и подкрепи като президент, а накрая и отхвърли като напълно нежелан от народа и самата нея. А и да не премълчим, че редови членове на ГЕРБ дори го смятаха за вреден и за партията, и за народа, и за държавата ни.

Такъв е животът!
Свободата на словото е едно от малкото завоевания на България след 10 ноември 1989 г. Росен Плевнелиев – любен и недолюбен, беше президент и ще си остане доживот президент на България. Най-вероятно още много пъти ще словоблудства по радиа, телевизии и вестници. А оценките ще получава в социалните мрежи, защото там я няма цензурата на собствениците на медиите.
Не бих си позволил да изпиша в заглавието, че президентът пак се е „изходил”, ако не бе усилието му отново да ни манипулира и да разрушава исторически връзки със съдбоносни последици.
Според Росен Плевнелиев не е добре руският президент Владимир Путин да бъде гост на държавата ни по повод 140 години от нейното създаване, да припомня – Третата българска държава е най-важният факт на победоносната война на Русия срещу Османската империя. Нещо, което Роско явно отрича и не може да понесе, че от турско иго ни е освободила Русия, а не Германия, Франция или Англия и Австро-Унгария… Разбира се, с изключителната саможертва и на българското опълчение, което в този момент просто е било неделима част от руската армия и под нейно командване. Роско пак настоява да ни дели от Русия, защото слепотата му не вижда, че бавно, но сигурно се стапят ледовете между САЩ, Германия, Англия, Италия и други големи държави с Русия. САЩ и Германия дори си увеличиха стокообмена с Русия. Нови проекти влизат в сила, те са между Русия и Япония, Израел, Индия, Китай, Южна Африка, Египет…
Роско косвено пак е против новия президент на САЩ Доналд Тръмп, който твърдо заяви, че иска да върне икономическото и военно могъщество на държавата си като развива вътре в нея силна икономика и открива нови работни места, който иска да спре военната инвазия и насилие на САЩ по света, който иска равнопоставено участие на съюзниците в НАТО, който прави първи стъпки за размразяване на студената война с Русия. Който със симпатия подкрепя волята на мнозинството англичани за излизане на Великобритания от Европейския съюз.
Роско скочи и срещу референдума в Турция, т.е. срещу законовото допитване до народа Турция да бъде президентска или парламентарна държава.
И пак подхвана старата песен на нов глас, че Турция и Русия финансирали български партии и неправителствени организации. Г-н президент, бихте ли казали нещо за „безкористната” подкрепа на Сорос в България и защо срещу него са Тръмп, Путин, Орбан?... И защо си мълчите като…, за насилието и убийствата на профашистите в Украйна, които Ви удостоиха да сте личността на тази държава, където всекидневно убиват жени и деца, където свободното слово е равно на смърт? Защо си мълчите Косово да се самоопределя като държава, а народът на Крим да няма това право? Защо мълчите какво става в Мосул, след словоблудството Ви за Алепо? Защо загриженият Европейски съюз не участва в значими хуманитарни акции в Сирия, Ирак и Либия?
И защо България се превърна в годините на Вашето президентство в задния двор на Европейския съюз, в който се увеличават бедността, мизерията, безработицата, рухнаха здравеопазването и образованието, националната ни сигурност, защо необратима е вече демографската криза, защо чезнат чуждестранните инвестиции… Защо, г-н Президент, който вече не криете, че искате втори мандат?
Мълчи, или думите ти да бъдат по-красиви от мълчанието. Помълчете, г-н Плевнелиев.
Българите искат промени. Леви, десни, центристи, патриоти, каквито и да са – добри или лоши, търсят в този момент промени в интерес и за себе си, но и за хората. Един ден, дано е по-скоро, ще ги намерят. Трябва им гръб, трябват им гласове... Ако не – ще изчезнат и други ще дойдат на тяхно място. Оставете ни на мира, г-н Плевнелиев!...
Такъв е животът!
Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

РОСКО ПАК СЕ ИЗХОДИ… | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди