изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:16 EEST
СЪСТАВИХА 8 АКТА ПРИ АКЦИЯ СРЕЩУ ТЪРГОВИЯТА С НЕЗАКОННА ДЪРВЕСИНА    
Ред и сигурностОсем акта бяха съставени на територията на ДГС „Добрич” при съвместни проверки на мобилните контролни екипи към Североизточни държавно предприятие и служители на полицията. В акцията срещу търговията с незаконно добита дървесина участваха мобилните звена на горските стопанства в Добрич и Генерал Тошево, както и на ловното стопанство в Тервел.

Извършени са проверки в 23 частни къщи в с. Стожер, като в две от тях е констатирано наличие на дървесина без съответната маркировка и документи. Мобилните екипи са установили общо 2 куб. м дървесина от цер и ясен, за които са съставени четири акта и два констативни протокoла.
Съвместната акция на горските стражари и полицията е продължила и в селата Стефаново, Славеево и Пчелино. В с. Стефаново са предприети проверки в 15 къщи, като са съставени два акта и един констативен протокол за незаконно добита дървесина.
Пет частни домове са проверени в с. Славеево. Не са открити нарушения.
В една от проверените 10 къщи в с. Пчелино обаче са установени 1,4 куб. м незаконна церова дървесина. За нарушението са съставени два акта и един констативен протокол.
„Сключеното споразумение между МВР и Министерството на земеделието и храните ни позволява да правим съвместни проверки с полицията. Осъществената акция цели противодействие на търговията с нерегламентирано добита дървесина. Практиката показва, че ако няма търсене на незаконна дървесина, няма и предлагане. Затова мерките срещу „черния пазар” на дърва за огрев, са един от начините за ограничаване на незаконната сеч”, коментира инж. Цанко Николов, директор на ДГС „Добрич”. Той благодари на служителите на МВР за оказваното съдействие при опазването на горите. НДТ


 


Сходни връзки

СЪСТАВИХА 8 АКТА ПРИ АКЦИЯ СРЕЩУ ТЪРГОВИЯТА С НЕЗАКОННА ДЪРВЕСИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди