изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:34 EEST
ТЕРВЕЛ И ШАБЛА СА С ОДОБРЕНИ КОНЦЕПЦИИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА РОМИТЕ    
НовиниОдобрени са концепциите на 52 общини по интегрирана процедура за подкрепа на изпълнението на Общинските планове за интеграция на ромите. Сред тях са тези на общините Тервел и Шабла, съобщава единният информационен портал за структурните фондове в България. Петдесет и две общини продължават напред по интегрирана процедура за подкрепа на изпълнението на Общинските планове за интеграция на ромите, финансирана по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Техните концепции за интегрирани проекти са одобрени от Междуведомствена група към Централното координационно звено и общините ще бъдат поканени да разработят проектни предложения като конкретни бенефициенти.
Одобрените концепции са на стойност  по-ниска от 26 млн. лв., което е значително по-малко от заделените 55 млн. лв. Концепцията на община Тервел е на стойност 550 000 лева, а на Шабла - 190 084,04 лева.
Очаква се с останалия ресурс  да бъдат отново поканени общини, които отговарят на изискванията.
Одобрените 52 общини ще бъдат поканени да разработят проектни предложения през м. април.
На 10 ноември Управляващите органи на оперативните програми „Развитие на човешките ресурси” и „Наука и образование за интелигентен растеж” обявиха процедура по реализацията на операция, чрез която ще бъде подпомогнато изпълнението на Общинските планове за интеграция на ромите 2015 – 2020 г. Конкретен бенефициент на операцията са общините, които имат одобрени – с решение на Общинския съвет - Общински план за интеграция на ромите 2015 – 2020 г., като те могат да кандидатстват единствено в паpтньорство с НПО, училище/детска градина и работодател. НДТ

ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени - пари - власт
 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ И ШАБЛА СА С ОДОБРЕНИ КОНЦЕПЦИИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА РОМИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди