изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:42 EET
ДО 8 ГОДИНИ ЗАТВОР ГРОЗЯТ КОНТРАБАНДИСТ НА ЦИГАРИ    
Ред и сигурностДо осем години затвор може да получи 34-годишен мъж, който е обвинен от Районната прокуратура в Генерал Тошево за голямо количество цигари без бандерол.

Срещу Николай Хр. от Търговище е повдигнато обвинение, че е държал акцизни стоки без бандерол в големи размери – 15 000 кутии на стойност 112 500 лева. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда присъда от две до осем години лишаване от свобода и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки.
Апелативната прокуратура припомня, че на 14 януари тази година при проверка в Генерал Тошево на товарен автомобил „Фиат Дукато“  са открити 8500 кутии цигари марка „Premium“, 5000 кутии цигари марка „Senior servise“ и 1500 кутии с тютюневи изделия марка „Fortuna“. Всяка кутия съдържала по 20 къса цигари.
Общата стойност на цигарите без бандерол е 112 500 лева, а само дължимият акциз за 15 000 кутии цигари е в размер на 60 675 лева. За тези стоки по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях  изделия се изисква да се транспортират, пренасят, съхраняват, предлагат или продават в търговски складове и обекти само с бандерол, залепен върху потребителската опаковка при условията и по реда на Закона за акцизите и данъчните складове.
34-годишният Николай Хр. от Търговище е неосъждан и безработен.  НДТ
 


Сходни връзки

ДО 8 ГОДИНИ ЗАТВОР ГРОЗЯТ КОНТРАБАНДИСТ НА ЦИГАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди