изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:39 EEST
ОТНОВО ОТЛОЖИХА ДЕЛО ЗА КРАЖБА НА ВОДОПРОВОДНИ ТРЪБИ ЗА НАД 77 МЛ. ЛЕВА    
Ред и сигурностТрима са обвинени, че са задигнали близо 30 км тръби, собственост на „ВиК“ . Неявяване на адвокати наложи отлагане на делото за крупна кражба от тръбопровода за водоснабдяване на Добрич от терасите на река Дунав, съобщиха от Окръжния съд.


Причината е неявяване на двамата защитници на единия от подсъдимите, на които съдът наложи глоби от по 750 лева. Магистратите разпоредиха за следващото заседание, което е насрочено за 27 април, да се назначи резервен защитник на подсъдимия, независимо че той вече има двама упълномощени адвокати.
Подсъдими по делото са Радко Г. от Силистра, като извършител,  Стефан К. от София, като подбудител и помагач и Красимир Ц. от София, като помагач.  Тримата са  обвинени в това, че са отнели от владението на ВиК - Добрич близо 30 км тръби на стойност над 77 млн. лева, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Според обвинението изкопаването и демонтирането на тръбите е извършено на територията на областите Добрич и Силистра в периода от ноември 2011г. до март 2012 година, при условията на продължавано престъпление. В обвинителния акт се посочва, че тримата подсъдими в съучастие помежду си, чрез посредственото извършителство на други 4 лица, чрез използване на технически средства и моторни превозни средства, отнели тръбите, които не били под постоянен надзор.
Делото по обвинение за кражбата на тръби от водонапорния тръбопровод започна в началото на 2015 година. По него е приет за съвместно разглеждане граждански иск от ВиК - Добрич,  разпитани са над 95 свидетели и са изслушани 8 вещи лица. Съдебното следствие продължава с изслушване на веществени доказателствени средства, събрани чрез специални разузнавателни средства. Досега  аудиозаписи са слушани в 6 съдебни заседания. НДТ

ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени - пари - власт
 


Сходни връзки

ОТНОВО ОТЛОЖИХА ДЕЛО ЗА КРАЖБА НА ВОДОПРОВОДНИ ТРЪБИ ЗА НАД 77 МЛ. ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди