изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:08 EEST
22.03.2017 г. - СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА    
ОбществоМотото, под което се отбелязва Световният ден на водата през 2017 г. е „Защо хабим водата“ и е насочена към послания за намаляване на образуваното количество отпадъчни води и възможността за оползотворяването им.


Целите за устойчиво развитие са „да подобрим качеството на водата чрез намаляване на замърсяването, ликвидиране на изхвърлянето на отпадъци и намаляване до минимум на отделянето на опасни химични вещества и материали, намаляване наполовина дела на непречистените отпадъчни води и значително увеличаване на рециклирането и безопасното повторно използване на водата в световен мащаб“.
Водата не е обикновен търговски продукт, а наследство, което трябва да бъде опазвано и защитавано. Водата е в основата на живота на Земята. Качеството на живот пряко зависи от качеството на водата. Много замърсители оказват негативно влияние върху качеството на водата, което застрашава човешкото здраве.
По повод Световния ден на водата, РЗИ – Добрич планира да проведе следните мероприятия:
През периода 20 - 31 март в учебни заведения от гр. Добрич, гр. Каварна  и  гр. Ген. Тошево е предвидено провеждането на презентации, дискусии и обучителни дейности по темата  „Чиста вода“.
В СУ „Петко Рачов Славейков“ в гр. Добрич  е организирана изложба на деца, с конкурс за най-добра рисунка на тема  „Вода и здраве“.

Д-Р СВЕТЛА  АНГЕЛОВА
Директор на Регионална здравна инспекция-Добрич

 


Сходни връзки

22.03.2017 г. - СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди