изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:29 EET
НАРЕДБА ЗА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ ЩЕ ОБСЪЖДАТ В ШАБЛА    
НовиниОбщинска администрация в Шабла е изготвила проект на Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, който е публикуван на интернет сайта на Общината www.shabla.info - раздел "Общински съвет  - Наредби".


Заинтересованите могат да направят своите предложения и да изразят становище по публикувания проект. Предложения и становища се приемат в деловодството или на имейла на Общината.
Според наредбата, кметът на Община Шабла управлява имотите, предназначени за осъществяване функциите на Общинския съвет.
С решение на Общинския съвет в Шабла, след публичен търг или публично оповестен конкурс, могат да се отдават под наем свободни имоти или части от тях за срок до 5 години. Срокът по сключен договор за наем може да бъде удължен до10 години с изрично решение на Общински съвет Шабла.
По предложение на кмета на Община Шабла, имоти и части от имоти, които не са необходими за нуждите на органите на Общината или на юридически лица и звена, които са на общинска бюджетна издръжка, могатда се предоставят безвъзмездно за управление на други юридически лица на бюджетна издръжка или на техни териториални структури, по тяхно искане, със заповед на кмета на Община Шабла. Сключва се договор за срок до10 години.
Продажбата на общински имоти се извършва от Кмета на Общината, чрез публичен търг или публично оповестен конкурс.
Съсобствеността върху имоти между Община Шабла и физически или юридически лица се прекратява чрез доброволна делба, съдебна делба, дарение, продажба на частта на Общината на съсобствениците, изкупуване от Общината на частта на съсобствениците, замяна на частта на Общината с друг равностоен имот.
Тарифа за базисни наемни цени на кв. м, без ДДС,  за отдаване под наем на нежилищни терени и сгради общинска собственост предвижда за търговски имоти наемът в Шабла да е 2,50 лева, а за селата 1,50 лева. За построяване на преместваеми обекти цената за общинския център е 1,50 лева, а за селата – 1 лев. Политическите партии ще могат да ползват офиси в Шабла при наемна цена от 0,40 лева. Наемът за офиси е съответно 4 лева и 3 лева, а за лекарски и стоматологични кабинети, както и за помещения за спортни, културни, музикални, образователни и социални дейности. – по 0,50 лева. НДТ
 


Сходни връзки

НАРЕДБА ЗА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ ЩЕ ОБСЪЖДАТ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди