изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:01 EEST
ОБЩИНА ТЕРВЕЛ СПЕЧЕЛИ СОЦИАЛЕН ПРОЕКТ ЗА 550 000 ЛЕВА    
НовиниФинансиране от 550 хиляди лева спечели Община Тервел в изпълнение на концепция за изпълнение на мерки по интегрирана процедура. Те ще се финансират от две оперативни програми – „Развитие на човешките ресурси“ и „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Изпълнението на дейностите, включени в концепцията ще става чрез отделни проекти, финансирани по двете оперативни програми, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева. Партньори на Община Тервел за изпълнение на концепцията са „Медицински център-Тервел“ ЕООД, МИГ „Тервел-Крушари“ и ЦДГ „Здравец“ в гр.Тервел. Асоциирани партньори са РУО Добрич, РЗИ Добрич, Агенция за социално подпомагане София (чрез Дирекция за социално подпомагане Тервел) и Агенция по заетостта София ( чрез Дирекция Бюро по труда Тервел).
Сред дейностите, които ще се изпълняват по проекта, е мотивиране за активно поведение на пазара на труда. Цели се активиране на регистрация на представителите на целевата група в Бюрото по труда, семинари за усвояване на умения за активно търсене на работа и представяне пред работодатели. Ще бъде осигурявано обучение за придобиване на професионална квалификация или ключова компетентност, стажуване и субсидирана заетост.
20 лица от целевата група, придобили професионална квалификация по специалността „Здравен асистент“, ще стажуват в продължение на един месец в „Медицински център – Тервел“ ЕООД, Дом за стари хора с. Полк. Савово, домашен социален патронаж Тервел и центрове за социални услуги в селата Коларци и Нова Камена. След приключване на стажуването, десет от лицата ще бъдат наети за период от 6 месеца в звената, където са стажували. След приключването на проекта, в рамките на който лицата са придобили професионална квалификация и са участвали в стажуване и субсидирана заетост, две от квалифицираните по проекта лица ще бъдат наети от „Медицински център – Тервел“ ЕООД , а други две лица - от Община Тервел. Наемането ще е  за период от най-малко 6 месеца. 20 души от целевата група, придобили професионална квалификация по специалността „Озеленяване и цветарство“ ще бъдат наети за период от 6 месеца от Община Тервел за поддържане на зелените площи в населените места.
По проекта ще се осигури допълнително обучение по български език за децата и учениците, за които българският език не е майчин. Ще се провеждат допълнителни занимания със застрашени от отпадане от училище ученици от етническите малцинства. Кариерно консултиране и професионално ориентиране ще има за учениците от етническите малцинства. Проектът насърчава участието на родителите в образователния процес. Предвидена е работа с родителите от етническите малцинства, които възпрепятстват децата си от редовно посещаване на детска градина или учебни занятия. Друга дейност по проекта е повишаване на здравната култура, както и подкрепа за провеждане на целенасочени превантивни дейности за недопускане и предотвратяване на противообществени прояви и правонарушения с оглед подобряване на обществения ред. Ще се организират и инициативи за популяризиране на културната идентичност на етнически общности. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ТЕРВЕЛ СПЕЧЕЛИ СОЦИАЛЕН ПРОЕКТ ЗА 550 000 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди