изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:25 EEST
Euronews: Броят на загиналите при терористичната атака край британския парламент е достигнал петима души    
Новини Лондон. Броят на загиналите при терористичната атака край британския парламент е достигнал петима души, сред които е и нападателят, предава Euronews. Освен това поне 40 души са били ранени вследствие на атаката. Към момента в британската столица се провежда разследване на инцидента.


http://www.focus-news.net

Разкриха името на касапина от Лондон! Бил е супер звезда на радикалния ислям на ОстроваПолицията в Лондон съобщи името на терориста, който днес окървави Лондон. Това е Абу Иззадеен, по-рано използващ името Тревър Брукс. Тревър Ричард Брукс е роден на 18 април 1975 година и вече е попадал в полезрението на английските власти. През 2006 г. е съден за разпространяване на тероризъм и е признат за виновен две години по-късно. През 2009 г. влиза в затвора за четири и половина години. Брукс е известен с това, че е бил говорител на ислямистката екстремистка организация "Ал Гураба". По информация на израелския "Канал 1" в близкото минало той е правил опит да се присъедини към "Ислямска държава". През 2008 година Абу е бил в затвора, защото е призовавал за атаки във Великобритания и САЩ. Също е събирал средства за терористични групи, като „Ал Мухаджирун”.



По информация на в. "Гардиън" Брукс се е радикализирал докато е бил само на 17 години, когато се е срещнал с известните във Великобритания ислямистки проповедници Омар Бакри Мухамед и Абу Хамза. По професия терористът е електротехник. Женен е, има три деца. Последно е забелязан през ноември 2015 г. Тогава е бил задържан от унгарската полиция във влак, пътуващ за Букурещ - Румъния, защото не е могъл да бъде идентифициран. Информация за него се съдържа и в Шенгенската информационна система за сигурност. Абу Хамза е един от така наричаните във Великобритания проповедници на омразата. В клип, качен в интернет, Абу обяснява, че тероризма е неделима част от исляма.



В друг клип в интернет Абу категорично заявява, че "британските полицаи трябва да бъдат убивани".




В друг клип в интернет Абу категорично заявява, че "британските полицаи трябва да бъдат убивани".




Във видео в Туитър, заснето преди няколко години, се вижда как Брукс призовава британците да приемат исляма.



http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Euronews: Броят на загиналите при терористичната атака край британския парламент е достигнал петима души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди