изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:27 EET
Да спечелим битката с бедността и демографската криза!    
Интервюта Кандидатът за народен представител от листата на ДПС за Осми Добрички избирателен район Исмет Абил, пред вестник „Нова добруджанска трибуна“

Исмет Абил е роден през 1973 година, завършил е „Финанси” – степен магистър във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, а преди това „Стопанско управление” – бакалавър във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. Бил е председател на Общински съвет – Тервел и зам.-областен управител на Област Добрич. В момента, заедно със съпругата си, за занимава с частен бизнес в сферата на земеделието. Има две деца - момче – студент във Великотърновския университет и момиче – ученичка във втори клас.


Г-н Абил, защо се кандидатирахте за народен представител?

-  Доверието, което получих,  дължа на  моите съграждани, на жителите на община Тервел и други населени места, които  ме  номинираха за народен представител и впоследствие бях одобрен от централното ръководство на нашата партия.   В област Добрич всички членове, съмишленици на Движението за права и свободи,  ме познават.  Тук живее семейството ми, приятелите ми. Аз също ги познавам. Нещо повече, в дълбочина съм запознат с проблемите на  Тервел и целия регион, а те не са малко: безработица, липса на икономика и реализация, лоши пътища,  липса на инвестиции.

Хората, които ме издигнаха и подкрепиха за кандидат от листата на ДПС, знаят, че през годините сме били непрекъснато заедно, бил съм съпричастен и сме работили активно за решаване на много наболели въпроси за нашата община. Постигали сме сериозни резултати и в политическия живот на ДПС. Подкрепял съм ги, бил съм винаги на тяхно разположение, защото съм убеден, че съгражданите ми заслужават много повече. Не съм човек на празните обещания. Имам чест и държа на дадената дума. Винаги съм гледал хората в очите, открито и с достойнство! Винаги съм искал да бъдем горди с постигнатото от тервелчани! А това, което сме направили заедно за Тервел – може да се види от всеки. Вероятно затова, те са оценили моето отношение, моите действия и са ме номинирали. Аз няма да ги подведа. На доверието ще отговоря с много работа.

Вие май сте единственият кандидат за народен представител от Тервел на избираемо място в листите?

- Да. Аз съм кандидат за народен представител, издигнат от Движение за права и свободи за Осми Добрички избирателен район. И съм единственият кандидат от Тервел от  общо 138 кандидати, регистрирани от Районната избирателна комисия, на избираемо място в листите. От 9 партии и 9 коалиции единствено ДПС гласува доверие на свой представител от Тервел и го подреди на второ място в листата за нашия избирателен район. Разбира се, това е много задължаващо. Нашето мото е: „Да спасим България!“ И то не е случайно. Българският народ тъне в бедност и мизерия. Страната ни, която толкова обичаме, е в духовна, политическа и икономическа криза. На всички нас от Движението за права и свободи ни предстои решителна битка с бедността и демографския срив. Категорични сме, че България се нуждае от спасителен план. В годините назад ДПС е водило битки за изконни човешки права - за самоопределение, за име, но дойде време да спечелим и битката с бедността. Ако погледнем в нашата 27-годишна история, не може да не признаем, че ДПС докара демокрацията в България. И винаги ДПС е спасявало България. Благодарение на честните, достойни членове и симпатизанти на Движението, които са истински патриоти, истински родолюбци, хора, които милеят за родината и са го доказвали през годините.

ДПС изигра своята роля за това България да стане член на НАТО. ДПС даде своя принос и за членството на страната ни в Европейския съюз. Извървяхме нелек път и платихме висока политическа цена - като партия, която отстоява ясни ценности. Партия, която категорично се противопоставя на омразата и разделението. Движението за права и свободи осигури на страната ни реализацията на най-важните стратегически цели – прозападен, демократичен и проевропейски път на страната ни. Това никой не може да оспори.

Каква е Вашата програма за спасение на България?

- Ние от ДПС имаме ясна и изпълнима програма с 9 секторни политики, пречупени през призмата на борбата с бедността и демографската криза. Ние не лъжем нашите избиратели. Ние знаем, че след 26 март, пак ще се събираме и ще се гледаме в очите открито и с достойнство, защото сме отбор! Защото сме горди, че работим за България.

Ако получа подкрепата на избирателите на 26 март, аз се ангажирам -чрез лостовете на закона, които има народният представител, да продължа още по-активно да работя заедно с моите приятели от Тервелския край, заедно с всички добруджанци, за изпълнението на конкретни цели, които ще съживят нашия регион. В програмата на ДПС тези мерки визират финансиране и подкрепа на малките и средни предприятия, които са гръбнакът на икономиката. Имаме виждане за развитие в сферата на преработващата промишленост, за да не е бизнесът само производител и износител на суровина. Чрез промени в 72 закона ДПС ще настоява да се помага на бизнеса с освобождаване от бюрократичен натиск.

Броени дни преди изборния ден, какво ще кажете на вашите избиратели? 

-  Скъпи приятели, вие знаете, че аз съм  човек на отбора.  Ще се вслушам във вашите идеи.  Заедно ще работим за родния ни Тервелски край! За Добруджа!   Заедно  ще  продължим да се грижим за просперитета на всяко семейство, на всички  жители на добричките общини.  Заедно трябва да преборим  разделението  в обществото  и с обединени  усилия да създаваме добри неща, да подобряваме качеството на живот.

Вие знаете, че аз имам състезателен дух, мотивиран съм да спечеля и най-важното състезание, което предстои на 26 март.

Затова се обръщам към всички мои съграждани, симпатизанти, към всички хора от региона, към всички български граждани, на които бъдещето на България не им е безразлично. Обръщам се към всички с думите на нашия лидер д-р Ахмед Доган, който преди броени дни в своето политическо послание каза: „Няма как да се преборим с бедността, ниския жизнен стандарт и отсъствието на готовност за взаимно доверие, ако в душите ни бушуват разрушителните енергии на разединението, противопоставянето и омразата!“

Скъпи приятели, имаме нужда от подкрепата на всеки и подаваме ръка на всички български граждани, за да спасим България. Убеден съм, че, ако има обща воля и енергия, ще работим по-успешно - за обща сигурност, за по-добро бъдеще. 

За Тервел! За Добруджа! За България!

На 26 март с № 9 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Сходни връзки

Да спечелим битката с бедността и демографската криза! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди