изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:23 EET
ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрокуратурата разследва купуване на гласове в Добрич, обяви говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова.
Разследването се води от Районната прокуратура в Добрич. По сигнал на ДАНС е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени и до момента са установени 970 пакета с хранителни продукти.


Всеки пакет е от около 10 кг. и съдържа трайни хранителни продукти, като боб, леща, олио и други. Част от тези хранителни продукти са били разтоварени в склад за препарати за растителна защита, посочи Румяна Арнаудова.
Тя обясни, че по случая е ангажирана Автомобилна администрация, която да извърши щателна проверка на товарния автомобил, както и БАБХ поради това, че храните са разтоварени на мястото, където това не бива да се извършва. „Действия се извършват и от КАТ, за да се установи дали няма нарушение по Закона за движение по пътищата", допълни Румяна Арнаудова.
„Акцентът на прокуратурата е да се установи лицето, което е организирало предлагането на облагите с цел лицата да гласуват за определена политическа сила", посочи тя.
„Разследването продължава, извършва се оглед на местопроизшествие, броят се и се оглеждат тези 970 пакета. Предстоят разпити на свидетели, основно шофьорът и други лица, за които има сведение, че имат отношение и съпричастност по случая.
На въпрос дали има индикации, че в случая в Добрич и този в Пазарджик става въпрос за една и съща политическа партия тя посочи: „Да, мисля, че е за една и съща".
Пакетите с хранителни продукти, открити в ТИР-а, са били разтоварени в склад за препарати за растителна защита в Добрич,  съобщи окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. Превозното средство е проверено и няма установено нарушение, но е констатирано такова по Закона за безопасност на храните и пакетите с хранителни продуктите са преместени в друг склад, където се охраняват. Разследващите разполагат с документ, че стоката е получена от кандидат-депутат от определена партия. Предстои да се изясни дали деянието е престъпление против политическите права според Наказателния кодекс, който казва, че „Който организира предлагането или даването на другиго на имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин се наказва с лишаване от свобода от една до седем години и с глоба от десет хиляди до двадесет и пет хиляди лева”. Работата по разследването продължава. По случая е образувано досъдебно производство. От прокуратурата обаче се въздържат от повече информация до приключване на изборите за Народно събрание. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди