изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:42 EET
КЪРВАВИ ПИСМА…    
Коментари

На 20 април 1876 г. Тодор Каблешков пише Кървавото писмо в Копривщица и с него обявява Априлското въстание.

В този момент се правя на Захари Стоянов… Става нещо като Димитър Дуков и неговите „Записки по българските избори“.

Искаше ми се в броя от понеделник да коментирам резултатите от парламентарните избори, които се проведоха вчера, но графикът в печатницата е по-строг от контрола на границата ни с Турция. Много по-строг.




 В този момент сайтовете blitz.bg и pik.bg се надпреварват да дават информация от екзит пола на социологически агенции. Според тях БСП и ГЕРБ са се „хванали гуша за гуша“ и се душат един друг да вземат изборната победа.

От изборните централи насъскват областните и общински щабове на партията:

БСП: „Изкарвайте пенсионерите!  Какво дремят като мисирки по къщите си? Като искат големи пенсии, да излизат и да гласуват. После ще си ядат киселото мляко. Обадихте ли се на децата си в Америка, в Германия, в Испания, в Англия?... Да излизат. Сега е моментът да забием нож в тази ламя – ГЕРБ. Искате бордове, искате субсидии, искате обществени поръчки… Вдигайте се! На нож! ГЕРБ са в паника. Да смажем главата на змията, дето пие кръвчицата на народа!...“

Такъв е животът по избори! Кървави писма! Война за власт!

ГЕРБ: „Излизайте! На тези червени мухоморки ли ще се дадем? Ами после – метличка в министерствата, метличка в агенциите, метличка в областните управи… Ще има метлички по бордове, после по общини… Вдигайте си задниците и на избори! Защо сме ви назначили, да си стоито по къщите и да гладете турски сериали ли? Съдбата на евроатлантическа България е във вашите ръце. Бой, бой по червените бабички! После ще се целуваме!...“

Такъв е животът по избори! Кървави писма! Война за власт!

В ДПС пишат със симпатично мастило. Те си разбират. БСП и ГЕРБ ще разберат какво са писали утре по обяд. Когато им се препие кафе по догански.

Патриотите като орел, рак и щука дърпат каруцата къде наляво, къде – надясно… Пишат писма като запорожките казаци до султана и правят две менюта за гала вечерята – едно за сватба с БСП, друго – за сватба с ГЕРБ. Важното е да получат като зестра Солунската митница.

„Воля“ праща позивни до аптеки и бензиностанции и се надява тежък грип да удари я ГЕРБ, я БСП, та да му поискат хапчета за главоболие. „Ще ги удари довечера мигрената, пише Марешки, при мене ще дойдат за лек.“ Лек, лек, ама той пари струва, министри, областни управители, ревизори, митничари… Напънете се сега, утре ние ще бием карамбола.

Червени писма с бяло мастило редят от АБВ и Движение 21. Кръвта вода на става… Но, минаха тези времена. Сега има заместители за всичко. Корнери се бият и отляво, и отдясно. В парламента всичко е възможно.

Ей, опичайте си акъла, драскат реформаторите! Кунева вее поли, СДС звъни на ликвидаторите на кооперации и заводи, БЗНС в паника не знае коя нива да оре…

Хвърчат писамца насам-натам от Радановци, Христовци, Трайчовци… Ала никой ги не чете…

Такъв е животът по избори! Кървави писма! Война за власт!

И нито ред из писмата за гласа народен, за гласа божи – мажоритарни избори!

Неее, не е така!

И в БСП, и в ГЕРБ в този момент са приготвили вариант „Б“ – спасителната жилетка на нови предсрочни парламентарни избори – разбира се, по волята на народа. Опозицията ще иска мажоритарни избори, за да се качи на изпуснатия влак на властта.

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

КЪРВАВИ ПИСМА… | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.40 секунди