изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:38 EEST
ПРАВЯТ ПРОМЕНИ В БОРДА НА МБАЛ ДОБРИЧ    
ЗдравеИзвънредно общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще се проведе днес.
Дневният му ред предвижда вземане на решение за одобряване на действия от Съвета на директорите по безвъзмездното учредяване на ограничени вещни права в полза на държавата за нуждите на Министерство на здравеопазването върху имоти, които ще бъдат обект на интервенции при реализирането на голям инвестиционен проект за подкрепа на спешната медицинска помощ.


Според друга точка от дневния ред ще се извърши промяна в състава на съвета на директорите. Ще бъде освободен настоящия съвет на директорите в състав: Трифон Владимиров Йорданов, Митко Христов Груев и Боряна Видева Видева – Зидарова и ще бъде избран нов тричленен съвет на директорите в състав:  Трифон Владимиров Йорданов, Стелиян Кирилов Щерев и Искра Владимирова Желева.
На заседанието си вчера общинските съветниците решиха по тази точка от дневния ред кметът Йордан Йорданов, като представител на Община Добрич, да гласува „въздържал се“. По същия начин той ще гласува и във връзка с предложението за одобрение за тригодишен мандат на новоизбрания съвет на директорите, както и по отношение на определяне възнаграждението на членовете на съвета на директорите , на които няма да бъде възложено управлението.
От министерството на здравеопазването предлагат, възнаграждението на членовете на съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението, да бъде в размер на две средни месечни работни заплати в лечебното заведение, което е 2000 лева.
Председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Явор Милушев обясни, че досега представителят на държавата Боряна Зидарова не е получавала възнаграждение. Новото предложение предвижда на чиновника от държавната администрация да се плащат по 2 хиляди лева месечно, което ще утежни бюджета на болницата с 24 хил. лева за година.  НДТ
 


Сходни връзки

ПРАВЯТ ПРОМЕНИ В БОРДА НА МБАЛ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди