изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:39 EEST
ДВА АВТОБУСА ОТ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ СА „ЗАДЪРЖАНИ“ В ТЕРВЕЛ    
Ред и сигурност„Доста голяма част от превозните средства, които бяха използвани за т.нар. изборен туризъм се движеха в нарушение на правилата и законите“, съобщи пред журналисти окръжният прокурор Пламен Николов.


Никой не е можел да каже шофьорите колко курса са направили, кога са почивали, кога са се движили, кога са стояли. Установено е неспазване на правилата за максимална натовареност на автобусите, за това да има само седящи места. Липсвали са транспортни документи от всякакъв вид.
„Изводът, който можехме да направим е един – за някои от политическите субекти, участващи в тези избори, спазването на правилата, регламентирани в  закона за автомобилните превози и Закона за движение по пътищата не беше приоритет. Тях изобщо не ги интересуваше дали тези превози се извършват в съответствие със законите. Важното е кандидат гласоподавателите да бъдат извозени до място, където са решили. А, дали този превоз е безопасен или се нарушават някакви правила и норми, никого не го интересува. Решиха, че точно по време на предизборната кампания може да се нарушава каквото си искат“, заяви Николов.
Два от автобусите са „задържани“ в Тервел до отстраняване на нередностите, които са констатирани по Закона за автомобилните превози. Два след отстраняването на нередностите автобусите ще могат да се движат. Приоритетът е животът и здравето на хората и безопасността на движението, а не доставката на изборни туристи, посочи още окръжният прокурор. НДТ
 


Сходни връзки

ДВА АВТОБУСА ОТ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ СА „ЗАДЪРЖАНИ“ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.86 секунди