изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:55 EEST
447 ТРУДОВИ НАРУШЕНИЯ СА ОТКРИТИ ЗА МЕСЕЦ    
Новини109 проверки е извършила през февруари Инспекцията по труда в Добрич, съобщиха оттам. Те са предимно в предприятия от икономическите дейности търговия на дребно, селско стопанство, строителство на сгради. По постъпили жалби срещу некоректни работодатели са извършени 15 проверки.

При проверките са установени общо 447 нарушения, от които по спазване изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятията са 210, по закрилата на трудовите права на работниците и служителите, уредена в Кодекса на труда 237 броя.
За отстраняване на констатираните нарушения са предприети 425 броя принудителни административни мерки. За нарушенията, от които са произтекли вредни последици за работниците и служителите, са съставени 12 броя актове.
          По отношение на обхвата на различните икономически дейности е налице запазване на тенденцията за обхващане на възможно най-широк кръг от предприятия от различни икономически дейности. НДТ
 


Сходни връзки

447 ТРУДОВИ НАРУШЕНИЯ СА ОТКРИТИ ЗА МЕСЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди