изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:50 EEST
ЗАПОЧНАХА ОБУЧЕНИЯТА НА БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА    
НовиниПрез месец март стартира реализацията на проектите на социалните партньори, включени в Националния план за действие по заетостта за 2017 г. Проектите са насочени към рисковите групи на пазара на труда - безработни младежи до 29 г.; продължително безработни лица; безработни лица над 50-годишна възраст; безработни лица без професия, без квалификация, с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация; неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица. Заложените дейности целят подобряване качеството на работната сила и повишаване предлагането на квалифицирани кадри в съответствие с търсенето на бизнеса.

 
В област Добрич се реализират пет проекта: Проект „Стъпка напред” на Асоциация на индустриалния капитал в България, Проект „Квалифицирани кадри за бизнеса” на Българска стопанска камара, Проект „КРОС” на Българска търговско-промишлена палата, Проект „Шанс за работа – 2017” на КНСБ и Проект „Хоризонти – 2” на КТ „Подкрепа”.
Общо 301 безработни лица от област Добрич ще имат възможност да преминат курс по професионална квалификация, от които 215 ще бъдат включени и в обучение по ключова компетентност.
В курсовете по ключова компетентост „Инициативност и предприемачество” e предвидено да бъдат включени 20 безработни лица, а в ключова компетентност „Обществени и граждански компетентности” – 195 лица.
В отговор на потребностите на работодателите от квалифицирана работна ръка за летния туристически сезон обучения за придобиване на професионална квалификация по професии, свързани туризма е предвидено да преминат 246 лица от област Добрич. Най-голям е броят на курсисти по професия „Камериер” – 114 лица. За „Готвач” ще бъдат обучени 40 лица, а за „Администратор в хотелиерството” - 36 лица. Обучение за „Сервитьр-барман” имат възможност да преминат 16 безработни лица, а 40 лица - по професия „Продавач-консултант”.
В проектите е заложено в обучение по професионална квалификация за професия „Оператор в дървообработването” да бъдат включени 20 лица от област Добрич”, 15 лица да преминат обучение по професия „Работник в озеленяването” и 20 лица в курс по професия „Оператор на компютър”.
За част от успешно завършилите обученията е предвидено осигуряване на субсидирана и несубсидирана заетост. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНАХА ОБУЧЕНИЯТА НА БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди