изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:50 EEST
Голяма трагедия, намериха изчезналия проф. Веселин Пейчев! Ето какво е станало с него    
Новини Изчезналият учен проф. Веселин Пейчев, който без в неизвестност от близо 20 дни, е бил намерен обесен, разкриха източници на БЛИЦ. Безжизненото тялото на морския геолог и археолог е било в неизползваема сграда на ведомствена структура, казаха още те. Както БЛИЦ първо писа, бившият изпълняващ длъжността шеф на Океаноложкия институт изчезна на 10 март, а негови притеснени близки и колеги го обявиха издирване. Последно проф. Пейчев е бил видян, когато се е прибирал със свои колеги от института с автобус.

Слязъл на спирката на Икономическия университет и споделил на свои колеги, че ще ходи на гости на дъщеря си в квартал „Виница“. От тогава следите му се изгубили. В момента на мястото, където е открито тялото на проф. Пейчев тече оглед и случаят се разследва. От полицията добавиха, че при първоначалния оглед не са установени данни за престъпление. Сградата, в която е било намерено тялото на проф. Пейчев е била заключена. „Около 14:30 часа е постъпил сигнал за намерено тяло на мъж. Към момента продължават процесуално-следствените действия за потвърждение на самоличността му“, обясни пред БЛИЦ говорителят на ОД на МВР във Варна Ивана Милева. Тя потвърди, че подозренията са за изчезнал мъж на 57 години, когото полицията издирваше.

http://www.blitz.bg

Откриха обесен изчезнал професор, не са открити данни за престъпление

Изчезналият на 10 март бивш шеф на Института по океанология при БАН проф. Веселин Пейчев бе открит обесен в необитаема сграда на ул. „Граф Игнатиев“ в Гръцката махала.

Сигнал за зловещата находка бил подаден в 14,30 ч в сряда в полицията. „На мястото тече оглед, по първоначални данни не са открити данни за извършено престъпление. Текат процесуално-следствени действия за потвърждаване на самоличността на намерения мъж“, обясни говорителят на варненската полиция Ивана Милева.

Имотът, в който бил открит проф. Пейчев, бил ведомствен и се ползвал допреди 3 г. След това вътре имало само охрана.

Първоначално разследващите помислили, че тялото е на пазача на обекта. Тепърва ще се проверява кога е настъпила смъртта и как проф. Пейчев се е озовал в сградата, която е била под ключ.

57-годишният учен бе в неизвестност от петъчната вечер на 10 март. След работа с колега взел автобус от института до центъра. Около 19 ч слязъл на Червения площад и обяснил, че ще гостува на дъщеря си в кв. Виница. Там не се появил, спрял да вдига и телефона си, който след часове изключил. Професорът бе обявен за общодържавно издирване, а преди дни започна да го търси и Интерпол.

„Не мога да приема, че се е самоубил. Нямаше вид на човек, който ще си посегне. Беше активен общественик, дисциплиниран човек. Дано следствието установи какво се е случило“, коментира пред „Труд“ Максим Петков, председател на Съюза на превозвачите, чийто заместник бе проф. Пейчев.

https://trud.bg

 


Сходни връзки

Голяма трагедия, намериха изчезналия проф. Веселин Пейчев! Ето какво е станало с него | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди