изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:10 EET
Румен Петков с гръмовно разкритие пред БЛИЦ за дейността на Веселин Марешки!    
Интервюта „Ние като политическа партия АБВ внесохме сигнали в прокуратурата и в Национална сигурност институционално да започнат действия по заличаване на регистрациите на политическите партии „Воля” и ДОСТ". Това заяви пред БЛИЦ Румен Петков от АБВ. Вижте какво още разкри той за нередностите на предсрочните избори в интервю пред медията ни:

- Г-н Петков, какви са нередностите, за които сигнализирате?

- Очевидно е, че с подкрепа на ДОСТ се ангажира друга държава с цялата си мощ и институции, месейки се във вътрешните работи на България и съставяйки предпоставки за интервенции в предстоящото Народно събрание.

- Защо не го направиха Обединени патриоти, които видно приемат ДОСТ за техни врагове?

- Защото е видимо, че се нуждаят от ДОСТ, за да има върху кого да изливат омразата си и да демонстрират патриотизма, с което да влязат в политическия живот на България. Ние сме убедени, че ДОСТ е субект, който пряко обслужва чужди интереси и застрашава сериозно националната ни сигурност.

- Защо смятате, че партия "Воля" трябва да бъде заличена като партия ?

- Защото имаме видимо участие на Марешки и негови колеги в друг политически субект, който е бил активен и е участвал в местни избори и има своята съдебна регистрация, също така е бил отчетен пред Сметната палата. Това е грубо нарушение на изборния кодекс, а за нас законът и редът са над всичко. Трябва да бъдат бранени със силите и инструментите на всички действащи институции. Доволен съм, че прокуратурата предприе незабавни действия и изискаха от ЦИК информация за участието на „Воля” в други политически формации, включително и Марешки в други избори, което неминуемо ще бъде мотивация да се изиска заличаване на „Воля” от политическия регистър в градския съд, а това, заедно с действията по ДОСТ, поставя под съмнение целия изборен процес. Това вече може и трябва да бъде основание за касиране на изборите. Ние сме заявили тази наша позиция далеч преди провеждането на изборите. Тяхното участие в изборите е изцяло незаконно. Ние от АБВ сме последователни и принципни и се надяваме, че институциите ще защитят закона, реда и правата на българските граждани.

- Очаквате ли някой да Ви подкрепи?

 - Смутен съм от мълчанието на БСП и ГЕРБ. Както казах вече, патриотите няма как да ни подкрепят, тъй като те живо се интересуват от съществуването на ДОСТ. Те нямат политика и не предлагат политически решения, а спекули. Едната от спекулите е да се борят срещу ДОСТ. Ние показахме как се борим с гласуването в чужбина, нерегламентирано и организирано от други държави и институции, сезирахме представителя си в ЦИК и прокарахме решението всички български граждани, които имат волята да гласуват в чужбина да попълнят своите декларации пред състава на съответната секционна избирателна комисия, за да се знае до колко владеят писмено и устно българския език. Това са ефективните стъпки и действия, иначе е лесно да крещиш по границите, вместо да предложиш решение.

- Защо според Вас всички мълчат за нередностите свързани с партията на Марешки, след като част от нещата, за които говорите, са били известни преди изборите?

 - Нима в ЦИК няма огромен по обем материал за купуването на гласове и нарушението на изборния кодекс и политическа пропаганда на територията на търговски обекти, което е най-грозното, в случая - на територията на аптеки. Представителите на БСП и ГЕРБ не предприеха никакви мерки. Има едно малко санкциониращо решение на ЦИК. Очевидно и ГЕРБ, и БСП гледат перспективно на евентуалните депутати на Марешки в следващия парламент и ще го притискат чрез инструментите на НПА, ЦИК и съда. Това е много грозна от гледна точка законността на изборите. Това отвращава българите от участие в изборния процес.

- Ще поканят ли Марешки и депутатите му за коалиция?

 - Както виждате, Марешки би влязъл с всеки в коалиция, стига да не бъде пипан в парламента и да не пострада бизнесът му. Това не може да не смущава разумния и интелигентния български гражданин. Той иска да има съзнанието, че участва в честен и почтен изборен процес. Нима тук не е видимо, че участието на "Воля" е незаконно? Нима не е видно, че ДОСТ представляват инструмент за посегателство върху националната ни сигурност. ГЕРБ и БСП си мълчат, защото са заинтересовани в един или друг смисъл от съществуването на политическите субекти. Ние в АБВ предпочитаме да сме честни отколкото да спекулираме на границата с националната ни сигурност.

- Днес стана окончателно ясно, че "Воля" влизат в парламента. Какво ще стане, ако партията бъде заличена?

- Ако заличат "Воля", това е повод за касиране на изборите. Много е важно Конституционният съд да има мъжеството и достойнството, както и депутатите, да сезират съда, защото това е въпрос от първостепенна политическа важност. Ако покажем, че незаконни субекти могат да взимат участие в политическите избори в България, значи нещата са много по-грозни от обичайното за нашия регион.

Интервю на Никол ИВАНОВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Румен Петков с гръмовно разкритие пред БЛИЦ за дейността на Веселин Марешки! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди